Ασφάλιστρα κατά οδηγό μελετούν οι ασφαλιστικές εταιρείες
Ατομικά ασφάλιστρα για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα ανάλογα με τον οδηγό ετοιμάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Τα ασφάλιστρα θα είναι μεγαλύτερα για τους οδηγούς περιλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου σε ό,τι αφορά την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Ατομικά ασφάλιστρα για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα ανάλογα με τον οδηγό ετοιμάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Τα ασφάλιστρα θα είναι μεγαλύτερα για εκείνους τους οδηγούς που με βάση τα στοιχεία της εταιρείας περιλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου σε ό,τι αφορά την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Το ύψος των ασφαλίστρων, όπως αναφέρουν τα Νέα του Σαββατοκύριακου, θα καθορίζεται ανάλογα με το προφίλ του κάθε πελάτη (επάγγλεμα, μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου, παθητική και ενεργητική ασφάλεια αυτοκινήτου, κ.λπ.).
Έτσι, οι πιο «ριψοκίνδυνοι» οδηγοί θα καταβάλλουν στο μέλλον υψηλότερα ασφάλιστρα, ενώ οι εταιρείες υπόσχονται στους πιο προσεκτικούς οδηγούς εκπτώσεις και χαμηλότερες τιμές.
Στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» οι εταιρείες θα περιλαμβάνουν οδηγούς που λόγω επαγγέλματος μετακινούνται πολύ, οδηγούν ακριβό μοντέλο, επομένως σε περίπτωση ζημιάς η αποκατάσταση θα είναι ακριβότερη, το όχημα δεν διαθέτει αερόσακους ή υψηλής ποιότητας σύστημα φρένων, δεν διαθέτουν πάρκινγκ, οπότε το αυτοκίνητό τους είναι εκτεθειμένο, είναι άγαμοι, οπότε θεωρείται ότι λαμβάνουν λιγότερα μέτρα προφύλαξης από ό,τι ένας οικογενειάρχης.