Ούτε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατάφεραν να ξεκινήσουν με το δεξί στη Euroleague
Μία δική του νίκη έχασε ο Ολυμπιακός στην Πολωνία. Στην πρεμιέρα της Euroleague ηττήθηκε από τη Σλάσκ με 82-80, αν και η αναμέτρηση έδειχνε να είναι στα μέτρα του. Ήττα και για τον Παναθηναϊκό στη Λιθουανία με 80-74 από τη Ζαλγκίρις του Σαμπόνις...
Μία δική του νίκη έχασε ο Ολυμπιακός στην Πολωνία. Στην πρεμιέρα της Euroleague ηττήθηκε από τη Σλάσκ με 82-80, αν και η αναμέτρηση έδειχνε να είναι στα μέτρα του.
Ο Λιαδέλης αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης, αφού, όταν το σκορ ήταν 81-79, ευστόχησε στην μία μόνο βολή αφήνοντας να χαθεί η μοναδική ευκαιρία για ισοφάριση, ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς παρακολούθησε από τον πάγκο και τα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης, αφού ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας προτίμησε να μην ρισκάρει την επιδύνωση του τραυματισμού του στην μέση.
Αν και ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 5-0 αμέσως μετά το τζάμπολ, με σερί 14-0 και μεταφέροντας το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα οι παίκτες του Σούμποτιτς ξέφυγαν με 14-5. Οι Πολωνοί βρήκαν, όμως τον τρόπο να σταματήσουν το φρενήρη ρυθμό των «ερυθρολεύκων» και απάντησαν με 9-0 σερί για να προηγηθούν στο 10 με 17-15.
Ο Λιν Γκριρ, γνώριμός στους Ελληνες φιλάθλους από τη θητεία του στη Νήαρ Ηστ ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες στην επανάληψη, αλλά το 19-15 μετεβλήθη σε 22-19 υπέρ του Ολυμπιακού χάρη σε 7 διαδοχικούς πόντους του Γιώργου Διαμαντόπουλου (μπήκε πρώτη φορά στον αγώνα 1.30 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου).
Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του δίνοντας δικαίωμα στην αντίπαλό της να πάει στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή, 34-32.
Μάχη σώμα με σώμα έγινε στο δεύτερο ημίχρονο με καμία ομάδα να μην μπορεί να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας. Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος ανέλαβε το κύριο βάρος στην επίθεση (4/5 σουτ τριών πόντων), με τον Βολκοβίσκι και τον Μπάγκαριτς να συνεισφέρουν κάτω από το καλάθι, αλλά ό,τι έχτιζαν με κόπο στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι», το γκρέμιζαν στην άμυνα.
Τόμτσζικ και Γκριρ ήταν ασταμάτητοι και κάθε φορά που ο Ολυμπιακός έπαιρνε προβάδισμα ενός ή δύο πόντων, ο πρώτος απαντούσε από τα 6.25 (5/8 τρίποντα ο Τόμτσζικ). Το τέταρτο φάουλ του Μπάγκαριτς, όμως αλλά και το 5ο του Χρήστου Χαρίση στοίχισε στον Ολυμπιακό, ενώ 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Μιλισάβλιεβιτς υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Φελπς κι εκείνος έκανε το 80-77 ευστοχώντας και στις δύο βολές.
Ο Λιαδέλλης μείωσε σε 80-79 ευστοχώντας με τη σειρά του και στις δύο βολές. Στη συνέχεια ο Φελπς ευστόχησε στην μία μόνο βολή (φάουλ από Μιλισάβλιεβιτς), 81-79 κι ενώ ο Λιαδέλλης είχε αμέσως μετά την ευκαιρία να ισοφαρίσει αστόχησε στην μία βολή και ο Τόμιτσικ έγραψε από τη γραμμή του φάουλ το τελικό, 82-80.
Ο Παναθηναϊκός, τρομοκρατημένος από τη παρουσία του Λιθουανού «γίγαντα», Αρβιντας Σαμπόνις, στον αγωνιστικό χώρο, έπεσε ηττήθηκε 80-74 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας.
Μόνοι διασωθέντες από πλευράς Παναθηναϊκού, οι Μπατίστ και Λάκοβιτς που πέτυχαν από 20 πόντους. Οσο για τον Σαμπόνις, το όνομα του οποίου φέρει και το κλειστό της Ζαλγκίρις (Αρβιντας Σαμπόνις Σπορτς Χολ), πέτυχε 15 πόντους, ενώ βοήθησε τα μέγιστα όταν οι Λιθουανοί επιχείρησαν να οικοδομήσουν μία διαφορά ασφαλείας, κάτι που τελικά πέτυχαν και έφτασαν σε μία άνετη νίκη.
Σόου για δύο και μόνο παίκτες εξελίχθηκαν τα πρώτα λεπτά της εκτός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού, κόντρα στη Ζαλγκίρις. Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανός φόργουορντ, Μάικ Μπάτιστ και ο Σλοβένος πλέι μέικερ, Γιάκα Λάκοβιτς, ηγήθηκαν των προσπαθειών του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας τους 17 πρώτους πόντους της ομάδας. Μάλιστα, ο Λάκοβιτς με εύστοχο τρίποντο στο 7 χάρισε στους «πράσινους› μία διαφορά επτά πόντων (17-10).
Από το Λιθουανικό στρατόπεδο και υπό το βλέμμα του Αρβιντας Σαμπόνις από τον πάγκο, Μπέλιτς και Μπερτ κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα, μειώνοντας στο 9, στους τέσσερις (15-19).
Στη δεύτερη περίοδο, η οποία συνοδεύτηκε από την είσοδο του «γίγαντα» Σαμπόνις στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Ομπράντοβιτς σάστισε και σε συνδυασμό με την διάλυση όλων των αμυντικών συστημάτων του Παναθηναϊκού, από τον Γιανκούνας, η Λιθουανική ομάδα ανέκτησε τα ηνία του αγώνα και προηγήθηκε μετά από 16 ολόκληρα λεπτά (31-29).
Ο Αλβέρτης ισοφάρισε προς στιγμή σε 36-36, αλλά ο Μπερντ έστειλε τη Ζαλγκίρις στα αποδυτήρια με το «εύθραστο» 38-36. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιτυχή αντεπίθεση της Ζαλγκίρις ο Σαμπόνις προσέφερε μόνο ψυχολογικές ενισχύσεις, καθώς η συνολική του προσφορά έως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου «κόλλησε» στους δύο πόντους.
Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου χαρακτηρίστηκε από την πλήρη παράλυση του αμυντικού και επιθετικού τομέα του Παναθηναϊκού, καθώς οι παίκτες της Ζαλγκίρις πέτυχαν σερί 14-2, γράφοντας στον φωτεινό πίνακα του «Αρβιντας Σαμπόνις Σπορτς Χολ» το 52-38. Μάλιστα, όταν ο Λιθουανός γίγαντας (σημείωσε 11π. στο τρίτο δεκάλεπτο) αποφάσισε να κυριαρχήσει κάτω από τις μπασκέτες η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +16 (56-40, στο 26).
Το κύκνειο άσμα του Πανθηναϊκού έγινε στο 34 όταν ο Λάκοβιτς, που προσπαθούσε μόνος να κρατήσει τους «πράσινους» σε μία αξιοπρεπή εις βάρος τους διαφορά, καθώς δεν είχε τις λύσεις για να πετύχει την ανατροπή, διαμόρφωσε το 67-62 και μείωσε στους πέντε. Από εκείνο το σημείο και μετά η… μηχανή της Ζαλγκίρις ανέβασε και πάλι στροφές και έφτασε χωρίς να ιδρώσει στο τελικό 80-74.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Στο «λευκό» 0-0 έμειναν η Κρίσταλ Πάλας και η Γουέστ Χαμ στο «Selhurst Park» στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 33ης αγωνιστικής της Premier League,
Σε ισπανικό έδαφος παρέμεινε το Youth League, καθώς μετά την Μπαρτσελόνα ήταν η σειρά της Ρεάλ να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, επικρατώντας στα πέναλτι της Κλαμπ Μπριζ με 4-2.
Η Μαριέλλα Φασούλα ζει το όνειρο κάθε καλαθοσφαιρίστριας, να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το οποίο στην περίπτωσή της είναι στο WNBA. Ενθουσιασμένη στην media day τηςσ ομάδας.