Αισιόδοξος για την έκβαση των επιχειρήσεων στο Ιράκ ο Αμερικανός πρόεδρος
Αισιόδοξος για την πορεία των επιχειρήσεων στο Ιράκ εμφανίστηκε εκ νέου ο Τζορτζ Ο. Μπους. Πάντως, ο υφυπουργός Αμυνας Πολ Γούλφοβιτς παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις των ανταρτών αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στις επιχειρήσεις των Αμερικανών στο Ιράκ.
30
Αισιόδοξος για την πορεία των επιχειρήσεων στο Ιράκ εμφανίστηκε εκ νέου ο Τζορτζ Ο. Μπους. Πάντως, ο υφυπουργός Αμυνας Πολ Γούλφοβιτς παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις των ανταρτών αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στις επιχειρήσεις των Αμερικανών στο Ιράκ.
«Ο Σαντάμ θα εντοπιστεί» ήταν το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Καλιφόρνιας.
Αναφερόμενος στο θάνατο των 16 Αμερικανών στρατιωτών από κατάρριψη ελικοπτέρου, ο Μπους εξέφρασε τη λύπη του, υπογραμμίζοντας όμως ότι οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους για μια ευγενική υπόθεση που είναι η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Είμαστε σε πόλεμο και οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ξεχνούν τα μαθήματα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Είμαστε πάντα ευάλωτοι» κατέληξε.
Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Αμυνας Πολ Γούλφοβιτς εξέφραζε την άποψη ότι οι επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων αποτελούν εμπόδιο στην προσπάθεια της CENTCOM να φέρει τη σταθερότητα και την ειρήνη στη χώρα του Περσικού Κόλπου.
Ο ίδιος απέδωσε τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις σε λίγους οπαδούς του Σαντάμ Χουσεΐν: «Οι επιθέσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουμε την μεγάλη εικόνα της επιτυχίας της αποστολής μας στο Ιράκ» είπε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:
«Αυτό που οι τρομοκράτες φοβούνται περισσότερο είναι η ελευθερία και για αυτό το λόγο προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν καθεστώς φόβου».
Ο Γούλφοβιτς -αρχιτέκτονας κατά πολλούς του πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ- αναφέρθηκε αναλυτικά στα επιτεύγματα των Αμερικανών στη χώρα του Περσικού Κόλπου: «Στρατολογήσαμε 100.000 άτομα για την αστυνομία της χώρας, στη χώρα υπάρχει ελευθερία του Τύπου, νέα εκτελεστική και δικαστική εξουσία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442