Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού μπάσκετ ο Παναθηναϊκός το 2003

Απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού μπάσκετ ο Παναθηναϊκός το 2003

Το κόψιμο του Φώτση στο λέι απ του Κρίσπιν στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τέταρτου τελικού της Α1 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ήταν η φάση-σφραγίδα μιας χρονιάς που βάφτηκε στο πράσινο. Ο ΠΑΟ ήταν ο απόλυτος κυριάρχος του ελληνικού μπάσκετ τη σεζόν 2002-2003, φτάνοντας στην κατάκτηση του νταμπλ.

71

Ιστορικό ήταν το 2003 για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έφτασαν στην κατάκτηση του νταμπλ για πρώτη φορά ύστερα από 21 χρόνια. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε το 24ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πέμπτο τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου της Κυπέλλου μετά το 1996.

Η πορεία του Παναθηναϊκού και οι επιδόσεις του -τουλάχιστον εντός των συνόρων, αφού οι «πράσινοι» απέτυχαν παταγωδώς στην Euroleague- ουσιαστικά αποτέλεσαν μια ακόμα επιβεβαίωση της μεγάλης αξίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και της ικανότητάς του να αφήνει το στίγμα του σε όποια ομάδα προπονεί. Ο Σέρβος κόουτς έφτασε τους 14 τίτλους στην εν Ελλάδι καριέρα του, μολονότι στην αρχή της σεζόν η αποχώρηση του Ντέγιαν Μποντιρόγκα άφησε την ομάδα χωρίς ηγετική μορφή.

Ο Ομπράντοβιτς ωστόσο κατάφερε να στήσει μια ομάδα συνόλου, που στηρίχθηκε κυρίως στους Μπιούφορντ, Φώτση, ΜακΝτόναλντ, Κουτλουάι και Μίντλετον, ενώ στις κρίσιμες στιγμές βροντοφώναξε «παρών» ο αρχηγός Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος αναδείχθηκε MVP τόσο του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου.

Στον τελικό του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός νίκησε 81-76 τον Αρη και κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» χρειάστηκε πρώτα να ξεπεράσουν δύσκολα με 2-1 νίκες το εμπόδιο του Περιστερίου. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη αποτέλεσε την έκπληξη της σεζόν, κατακτώντας τελικά την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, αφού επιβλήθηκε με 3-1 νίκες του Ολυμπιακού στο μικρό τελικό. Στο μεγάλο τελικό, το «τριφύλλι» εκθρόνισε την ΑΕΚ και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου με 3-1 νίκες, κερδίζοντας μάλιστα τον τελευταίο αγώνα εκτός έδρας.

Για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια απογοήτευσε ο Ολυμπιακός. Το συγκρότημα του Λευτέρη Σούμποτιτς έφτασε μεν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και άγγιξε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague, όμως σε καμία περίπτωση δεν έπεισε ότι ήταν ικανό για πρωταθλητισμό. Αντίθετα η ΑΕΚ, παρά τη σημαντική αποδυνάμωση που υπέστη με τη φυγή του Κακιούζη και τον τραυματισμό του Ντικούδη στους τελικούς, ήταν και πάλι ανταγωνιστική.

Σημαντική επιτυχία για τον Απόλλωνα Πατρών και τον Ηλυσιακό, που κέρδισαν την άνοδο τους στην Α1. Η ομάδα του Μέμου Ιωάννου πήρε τη θέση του Παλαιού Φαλήρου, που λόγω χρεών δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1.

Αντίθετα, στην Α2 κατηγορία υποβιβάστηκαν η Νήαρ Ηστ και η Ολύμπια Λάρισας.

Β.Α.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024