Στους 15 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια
Χιλιάδες πυροσβέστες στη νότια Καλιφόρνια, η οποία κηρύχθηκε πληγείσα περιοχή, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές, που μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει 15 ανθρώπους και ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τις οικείες τους.
38
Χιλιάδες πυροσβέστες στη νότια Καλιφόρνια προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές, που μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει 15 ανθρώπους και ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τις οικείες τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ.Μπους ανακήρυξε το τμήμα αυτό της Καλιφόρνιας πληγείσα περιοχή, κίνηση που θα ελεθευρώσει κρατικά κονδύλια για την αποζημίωση όσων έχασαν τις περιουσίες τους στις φλόγες.
Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το BBC, έχουν καταστραφεί 1.100 οικείες, ενώ απειλούνται χιλιάδες άλλες.
Το απόγευμα της Τρίτης μαίνονταν έξι εστίες πυρκαγιάς, από τα σύνορα με το Μεξικό ως τα προάστεια του βόρειου Λος Αντζελες.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι επαρχίες του Λος Αντζελες, Σαν Μπερναντίνο, Σαν Ντιέγκο και Βεντούρα. Μεγάλες οδικές αρτηρίες στη νότια Καλιφόρνια έχουν αποκλειστεί και κάποιες αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει πτήσεις τους προς την περιοχή.
Επιπλέον, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, αφού έχουν καταστραφεί οι υποδομές.
Για μια τουλάχιστον πυρκαγιά πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, ενώ για μία άλλη λέγεται ότι ευθύνεται ένας κυνηγός που είχε χαθεί μέσα στο δάσος.
Οι κάτοικοι του Σαν ντιέγκο και του Σαν Μπερναντίνο έχουν λάβει προειδοποίηση να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, για να μην εισπνέουν το μολυσμένο αέρα, να κάνουν οικονομία στο νερό, επειδή το χρειάζονται οι πυροσβέστες και να κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442