Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Έκλεισε ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Πανιώνιος, ξέσπασμα Μπόατενγκ στον ΟΦΗ
Η Νέα Σμύρνη πανηγύρισε τη συμμετοχή του Πανιωνίου στο Κύπελλο UEFA

Έκλεισε ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Πανιώνιος, ξέσπασμα Μπόατενγκ στον ΟΦΗ

Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της περιόδου ο Πανιώνιος γιόρτασε την έξοδό του στην Ευρώπη με νίκη 2-0 επί τις Προοδευτικής, στην αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Α εθνικής. Νίκη ανευ σημασίας για τον ΟΦΗ 2-0 τη Ξάνθη, με αποχώρηση-ξέσπασμα του Μπόατενγκ...

26

Ο Πανιώνιος εξασφάλισε και μαθηματικά την συμμετοχή του στο Κύπελλο UEFΑ της νέας περιόδου, καθώς πήρε τη νίκη στην Νέα Σμύρνη επί της Προοδευτικής με 2-0. Οι παίκτες του Γιόζεφ Μπουμπένκο γνώρισαν την αποθέωση από αρκετές χιλιάδες «κυανέρυθρων», οι οποίοι πήγαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν την επιστροφή του Πανιωνίου στα ευρωπαϊκά γήπεδα, μετά από αρκετά χρόνια.

Ύστερα από ένα νευρικό πρώτο ημίχρονο, όπου η καλύτερη φάση σημειώθηκε στο 41ο λεπτό, όταν ο Καραναστάσης απέκρουσε κοντινό πλασέ του Λαγωνικάκη, ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να πάρει αυτό που ήθελε.

Οι παίκτες του Μπουμπένκο πήραν από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του αγώνα και στο 49 έφτασαν στο πολυπόθητο γκολ. Μετά από μία μακρινή μπαλιά, ο Μπουλούτ διεκδίκησε την μπάλα με τον Ανδράλα και ο Τούρκος κέρδισε το πέναλτι.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ακης Μάντζιος που δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ. Και ενώ ο Σούλης Παπαδόπουλος έριξε στο παιχνίδι τους νεαρούς

Χανιώτη και Χατζηγεωργαλή, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-0, που «σφράγισε» την σημαντική νίκη. Ο Λαγωνικάκης έκανε μία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και σέντραρε στην περιοχή του Καραναστάση, όπου βρέθηκε ο Ιωάννου που με κοντινό πλασέ στο 58ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα του Πανιωνίου.

Ένα τέταρτο πριν τελειώσει ο αγώνας, ο Σλοβάκος τεχνικός έδωσε την ευκαιρία και στον νεαρό τερματοφύλακα, Νίκο Κωστάκη, να αγωνισθεί, καθώς πήρε την θέση του Ντρόμπνι.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ευβοιώτη Καρατζά βρήκε δεκάδες φίλους του Πανιωνίου να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πανηγυρίσουν με τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές την σπουδαία επιτυχία των «κυανέρυθρων», η οποία χαρακτηρίζεται απόλυτα δίκαιη με βάση την συνολική παρουσία της ομάδας στο εφετινό πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, στην εξέδρα των επισήμων ο πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας, Αχιλλέας Μπέος, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λευτέρης Πανταζής, άνοιγαν σαμπάνιες, δίνοντας το έναυσμα για το πανηγύρι.

Πανιώνιος: Ντρόμπνι (75 Κωστάκης), Γιαννόπουλος, Α. Μάντζιος, Τζιώλης, Φερεκίδης, Σίμονσιτς, Μπουλούτ, Μπελά (6 λ.τρ. Μήτρου), Λαγωνικάκης, Σίλιακ, Ιωάννου (84 Σουάνης).
Προοδευτική:
Καραναστάσης, Πουλόπουλος, Νταγκουνάκης, Ανδράλας, Αγγελόπουλος, Σιδηρόπουλος, Αντωνόπουλος (50 Χατζηγεωργαλής), Μάγγος, Παπασταθόπουλος (60 Τσαγκαβέλης), Ζαϊμι (55 Χανιώτης), Προβίδας.

Απρόοπτα στο Ηράκλειο…

Και για τις δύο ομάδες ουσιαστικά το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, αφού στόχος δεν υπάρχει. Παρ όλα αυτά ο ΟΦΗ πανηγύρισε τη νίκη με 2-0 επί της Ξάνθη, ενώ ο Μπόατενγκ αποχώρησε πετώντας τη φανέλα του γιατί τον αποδοκίμαζαν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων για τη μη συμμετοχή του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, την πρώην δηλαδή ομάδα του.

Ο ΟΦΗ από την αρχή ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, ενώ η Ξάνθη ενδιαφερόταν μόνο πώς δεν θα δεχθεί γκολ. Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη των γηπεδούχων στην εστία της Ξάνθης έγινε στο 8, όταν μετά από σέντρα του Σοάρες, ο Κεχαγιάς έδιωξε την μπάλα προ του Δερμιτζάκη.

Εξι λεπτά αργότερα η μπάλα κατέληξε άουτ μετά από σουτ του Κιάσου, ενώ στο 19 καρποφόρησε η υπεροχή του ΟΦΗ. Μετά από κόρνερ του Ντεγιάνοφ, ο Σολίς που ήταν ξεμαρκάριστος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ προσπάθησαν να αντιδράσουν και πέρασαν στην αντεπίθεση, δημιουργώντας την πρώτη καλή ευκαιρία τους στο 24. Μετά από σέντρα του Μπαϊκαρά, ο Τοροσίδης έπιασε κεφαλιά και ο Σηφάκης έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ.

Η ομάδα της Κρήτης είχε κλείσει, όμως, τις διόδους που οδηγούσαν στην εστία της, ενώ παράλληλα συνέχισε την «πολιορκία» της εστίας της Ξάνθης, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με τους Δερμιτζάκη (29) και Σολίς (34).

Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ που δεν έδειξε να έχει επηρεαστεί από τα όσα έγιναν με τον Μπόατενγκ, μπήκε με φουλ ρυθμό στον αγώνα, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 52 με τον Χρυσάφη.

Ο ίδιος παίκτης έκανε από καλή θέση σουτ στο 49, η μπάλα κόντραρε στον Πέτρου και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για την Ξάνθη.

Απόρροια της εδαφικής υπεροχής των γηπεδούχων το δεύτερό τους γκολ που σημείωσε ο Κιάσος στο 85΄, μετά από ατομική προσπάθεια.

ΟΦΗ: Σηφάκης, Κώτσιος, Αδάμος, Μοσχογιάννης, Μπελεβώνης, Κιάσος, Ρουμπάκης, Σολίς, Δερμιτζάκης (72 Κεφαλούκος), Ντεγιάνοφ, Σοάρες (37 Μπόατενγκ, 44 Χρυσάφης).
Ξάνθη: Αναστασόπουλος, Κεχαγιάς, Πρίττας, Πέτρου, Σφακιανάκης, Ζωγραφάκης, Μπαικαρά, Τοροσίδης, Αλημπάσης (73 Τσακίρης), Καζάκης, Φριζενμπίχλερ.

Την Κυριακή
17:15 (Μακεδονικού) Ηρακλής-Καλλιθέα
17:15 (Χαριλάου) Αρης-Ιωνικός
17:15 (Παναχαϊκής) Παναχαϊκή-ΑΕΚ
17:15 (Ανω Λιοσίων) Ακράτητος-ΠΑΣΓιάννινα
17:15 (Αιγάλεω) Αιγάλεω-ΠΑΟΚ
20:00 (Ριζούπολης) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 28 αγώνες)
Παναθηναϊκός 67
Ολυμπιακός 64
ΑΕΚ 62
Πανιώνιος 53
ΠΑΟΚ 50
Ηρακλής 46
Αρης 45
ΟΦΗ 44
Ξάνθη 35
Αιγάλεω 30
Προοδευτική 29
Καλλιθέα 23
Ακράτητος 23
Ιωνικός 21
Παναχαϊκή 9
ΠΑΣ Γιάννινα -62
* Πανιώνιος, Προοδευτική, ΟΦΗ και Ξάνθη έχουν από έναν αγώνα περισσότερο.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024