Ισόπαλη 2-2 η πρόβα τζενεράλε των προκριματικών του EURO 2004 για την εθνική
Τα ψέματα τέλειωσαν όπως και τα φιλικά για την εθνική. Το 2-2 με τη Σλοβακία ήταν η πρόβα τζενεράλε εν όψει των αγώνων των προκριματικών του EURO 2004, και άφησε γία μία ακόμα φορά ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Μπασινάς έχασε πέναλτι και την ευκαιρία για το 3-2.
Τα ψέματα τέλειωσαν όπως και τα φιλικά για την εθνική ποδοσφαίρου. Το 2-2 με τη Σλοβακία ήταν η πρόβα τζενεράλε για τους διεθνείς εν όψει των αναμετρήσεων των προκριματικών με Ισπανία και Ουκρανία για το EURO 2004, και άφησε γία μία ακόμα φορά ανάμεικτα συναισθήματα.
Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ προηγήθηκε δύο φορές, ενώ έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη όταν ο Αγγελος Μπασινάς στην εκπνοή του αγώνα έχασε πέναλτι.
Το ελληνικό συγκρότημα όπως και με τη Νορβηγία έπαιξε με πάθος αλλά κατά διαστήματα έχανε τη συνοχή του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς μας επέβαλλαν εξ αρχής τον ρυθμό τους και το γκολ δεν άργησε να έρθει, όταν ο Βρύζας ανατράπηκε από Σλοβάκο αμυντικό και ο Βασίλης Τσάρτας εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη τον ποινών, γράφοντας το 1-0 στο 13.
Μία απροσεξία της ελληνικής άμυνας και μία κακή εκτίμηση του Νικοπολίδη, δευτερόλετα αργότερα χάρισαν στην Σλοβακία το γκολ της ισοφάρισης με σκόρερ τον Νέμεθ.
Η υπεροχή των Ελλήνω στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα δεν μετατράπηκε σε τέρμα, με τον Δέλλα να έχει δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Ότο Ρεχάγκελ αποσυντόνισαν την εθνική, που μέχρι το 60ο λεπτό είχε ρυθμό στο παιχνίδι της.
Η πρώτη καλή στιγμή είχε ως πρωταγωνιστή τον Νέμεθ, που στο 67 σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Κίσελ εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης. Κι εκεί που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να «πατούν» πιο σταθερά στον αγωνιστικό χώρο, ο Λάμπρος Χούτος με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπασινά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 76.
Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, που διανύει περίοδο εκπληκτικής φόρμας, σημείωσε το τρίτο του γκολ σε οκτώ διεθνείς συμμετοχές.
Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της συνάντησης, ο Ζίλαρντ Νέμεθ ισοφάρισε και πάλι για τους Σλοβάκους με έξοχο διαγώνιο πλασέ. Κι ενώ είχαν συμπληρωθεί τα δύο λεπτά των καθυστερήσεων που είχε υποδείξει ο τέταρτος διαιτητής, ο Βασίλης Λάκης ανατράπηκε από τον Ρεζότο μέσα στην περιοχή.
Η παράβαση πεντακάθαρη, ο διαιτητής έδειξε τη βούλα, όμως ο Αγγελος Μπασινάς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Αυστριακός ρέφερι Στέφαν Μέσνερ σφύριξε τρεις φορές κι έτσι το 2-2 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα.
Συγκίνηση στον Ολυμπιονίκη της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια και τη σύζυγο του Βασιλική Μιλλούση καθώς είδαν την Σοφία τους να κατακτά 4 μετάλλια στον πρώτο της αγώνα.
Η Άρσεναλ δίνει το ματς της… ζωής της στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι (19/4, 18:30) κι αν χάσει… χάνεται – Ένας πραγματικός «τελικός» πρωταθλήματος για τον Μικέλ Αρτέτα!