Συγκυριακά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλάκης
Συγκυριακή χαρακτήρισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης την αβεβαιότητα και τις επιπτώσεις που προκαλεί στην ελληνική και τη διεθνή οικονομία το ενδεχόμενο του πολέμου στο Ιράκ.
Συγκυριακά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 3,8% φέτος, είναι εφικτός.
Ο υπουργός Οικονομίας προσέθεσε ότι, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, οι οικονομίες της ευρωζώνης θα επανέλθουν σε ρυθμούς ισχυρότερης ανάπτυξης.
Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να αναθεωρηθεί σε επίπεδα κάτω του 3,8%, καθώς η πρόβλεψη αυτή που εμπεριέχεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι συντηρητική.
Για τον πληθωρισμό επανέλαβε ότι θα αυξηθεί σημαντικά το Φεβρουάριο σε επίπεδα που, όπως είπε, θυμίζουν τον Ιανουάριο του 2002. Τότε, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, ο πληθωρισμός είχε εκτοξευθεί πάνω από το 4%.
Τέλος, σχετικά με την πτώση του Χρηματιστηρίου, ο κ. Χριστοδουλάκης την χαρακτήρισε συγκυριακή, λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας