Απώλειες έως και 14% σημειώνουν τα μετοχικά Α/Κ εσωτερικού από τις αρχές του έτους
Διευρύνονται σημαντικά οι απώλειες στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού μετά και τη νέα μεγάλη υποχώρηση του γενικού δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που την Τρίτη έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο της πενταετίας.
27
Διευρύνονται σημαντικά οι απώλειες στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού μετά και τη νέα μεγάλη υποχώρηση του γενικού δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που την Τρίτη έκλεισε στα επίπεδα του 1998.
Οι αποδόσεις των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού αγγίζουν και το -14% από την αρχή του έτους, ενώ οι αποδόσεις των διεθνών μετοχικών φθάνουν το -11%. Τα μικτά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού, καθώς είναι σε μικρότερο βαθμό εκτεθειμένα στο χρηματιστήριο, δείχνουν να είναι πιο ανθεκτικά και χάνουν μέχρι το 6% της αξίας τους από την αρχή τους έτους.
Θετικές αλλά απογοητευτικές ακόμα και από τους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων κρίνονται στο δίμηνο του έτους οι αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων διαχείρισης διαθεσίμων εσωτερικού, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων κυμαίνονται μεταξύ 0,20% και 0,50%, την στιγμή που ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 4% το Φεβρουάριο.
Η υποχώρηση των αποδόσεων της πλειονότητας των αμοιβαίων κεφαλαίων συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλες απώλειες και προβληματισμό στους μεριδιούχους.
Από την πλευρά τους οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων συνιστούν στους επενδυτές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις, ώστε οι ζημιές να παραμείνουν λογιστικές, δεν μπορούν πάντως να κρύψουν την ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην διεθνή οικονομία από την κρίση στο Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ακόμα και στα απομονωμένα νησιά του Ειρηνικού, τα ψάρια είναι γεμάτα μικροπλαστικά
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται την 1η Φεβρουαρίου με συναρπαστικές προσφορές
- Φύλο και ευγονική
- «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης» κηρύχθηκε υπεραιωνόβιος πλάτανος 850 ετών
- ΣΥΡΙΖΑ για Βιολάντα: Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έβγαλε πόρισμα για να κρύψει την αλήθεια – Πού είναι η Κεραμέως;
- Έπος: Ο Μεντιλίμπαρ καθαρίζει το χιόνι πριν την προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία (pics, vid)
- Κούλλης Νικολάου: Αποχαιρετά τον αδερφό του που έφυγε από τη ζωή
- ΚΚΕ: Παρέμβαση στην ΕΕ «για το προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της Βιολάντα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 29.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442