Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στην ενεργοποίηση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών προχωρά ο ΟΤΕ

Στην ενεργοποίηση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών προχωρά ο ΟΤΕ

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών του ΟΤΕ, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η μετοχή του Οργανισμού μετά τη μεγάλη πτώση που παρουσίασε. Την Τρίτη ο τίτλος κατέγραψε ιστορικό χαμηλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας στα 9,40 ευρώ.

28

Στην επαναγορά ιδίων μετοχών προχωρά ο ΟΤΕ, μετά την πτώση που παρουσίασε η μετοχή του Οργανισμού. Έτσι κάνοντας χρήση την 12μηνης ισχύος έγκριση που έχει λάβει τόσο από τη Γενική Συνέλευση της 17ης Οκτωβρίου 2002 όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, η διοίκηση του αποφάσισε να προχωρήσει στην επαναγορά σε μια προσπάθεια να στηρίξει την μετοχή του ΟΤΕ.

Σε εφαρμογή του σχετικού προγράμματος ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα να επαναγοράσει το υπόλοιπο των ιδίων μετοχών, πέραν των όσων έχουν ήδη αποκτηθεί μέχρι, του ορίου του 10% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο είναι περίπου 7,4%, με τιμή ανά μετοχή που κυμαίνεται από 1 έως 30 ευρώ.

Με αφορμή την εκκίνηση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Λευτέρης Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι η τιμή της μετοχής του Οργανισμού έχει φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα παρά τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη και την αναμενόμενη μερισματική απόδοση που υπερβαίνει το 7% και είναι σημαντικά υψηλότερη από το κόστος δανεισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο