Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή της Α εθνικής με νίκες των πρωτοπόρων

Δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή της Α εθνικής με νίκες των πρωτοπόρων

Η 19η αγωνιστική ανήκει στο παρελθόν χωρίς να προσθαφαιρέσει καμία αλλαγή στην κορυφή της Α εθνικής. Εύκολα η δύσκολα ο ΠΑΟ διατηρήθηκε στην κορυφή, ο Ολυμπιακός παρέμεινε 2ος και ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι του. Όσο για την ΑΕΚ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια...

26

Η 19η αγωνιστική ανήκει στο παρελθόν χωρίς να προσθαφαιρέσει καμία αλλαγή στην κορυφή της Α εθνικής. Εύκολα η δύσκολα ο ΠΑΟ διατηρήθηκε στην κορυφή με νίκη 1-0 επί του Ιωνικού, ο Ολυμπιακός παρέμεινε 2ος με 5-2 επί του Ακράτητου και ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι του με 2-0 επί του ΟΦΗ. Όσο για την ΑΕΚ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, μετά το δραματικό 3-2 επί της Ξάνθης.

Ο Λυμπερόπουλος εν δράσει…

Ένα γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου, ήταν αρκετό για να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο 27χρονος άσος, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «πρασίνων» τις τελευταίες εβδομάδες, διαμόρφωσε στο 47 το τελικό 1-0 εναντίον του Ιωνικού, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και επέκτεινε το αήττητο σερί του Σέρχιο Μαρκαριάν στο πρωτάθλημα της Α εθνικής.

Οι απουσίες των Καραγκούνη, Μπασινά, Σεϊταρίδη και Ολισαντέμπε, είχαν τις αρνητικές συνέπειές τους για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας, με δυσκολία έβρισκαν διαδρόμους προς το τέρμα του Κοψαχείλη και με εξαίρεση ένα εκρηκτικό δίλεπτο (35-36) δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

Στο 35 το σουτ του Κωνσταντίνου από καλή θέση κατέληξε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό δημιουργήθηκε η κλασικότερη ευκαιρία, όταν ο Κοψαχείλης απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Λίνκαρ και στη συνέχεια ο Οφρυδόπουλος απομάκρυνε την τελευταία στιγμή, πριν ο Φύσσας σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο,τι δεν κατάφεραν οι «πράσινοι» σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε ο πιο φορμαρισμένος παίκτης τους με το ξεκίνημα του δευέρου. Στο 47ο λεπτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος με έξοχη κεφαλιά μετά από σέντρα του Φύσσα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Ιωνικού.

Στο 54 η ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός ήταν πρωτοφανής! Μετά από παράλληλη μπαλιά του Μικάελσεν, ο Κλάεβιτς έχασε τη μπάλα η οποία πήρε πορεία προς το τέρμα, όμως ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με προβολή… απομάκρυνε!

Η πρώτη φορά που ο Αντώνης Νικοπολίδης χρειάστηκε να επέμβει (και το έκανε εντυπωσιακά) ήταν όταν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Βιλανάκη στο 60.

Από εκεί και πέρα, στο τελευταίο ημίωρο ο Παναθηναϊκός έδειξε να επαναπαύεται στο μοναδικό γκολ και λίγο έλειψε να το πληρώσει, όταν στο 75 ο Νικοπολίδης έδιωξε με υπερέταση, προ του Ροντρίγκεζ.

Η φάση που θα συζητηθεί πολύ, σημειώθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κλάεβιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ του Εριβέλτο στον Νικοπολίδη, που πιθανότατα δεν έγινε ποτέ.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Λίνκαρ, Μικάελσεν, Σαπάνης (70 Σαΐνιο), Κόλκα (65 Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου (77 Βαζέχα)
Ιωνικός: Κοψαχείλης, Οφρυδόπουλος, Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος, Νταρακλίτσας (56 Μικές), Βιλανάκης (66 Ροντρίγκεζ), Αφάς, Ετορί, Γυριχίδης, Μαρκομιχάλης, Εριβέλτο.

Όταν ο Ζιοβάνι είχε κέφια…

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζιοβάνι, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και επικράτησε 5-2 του Ακράτητου στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων και παραμένοντας σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Ηλιόπουλος εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία Κατεργιαννάκη-Ανατολάκη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να συνέλθει γρήγορα από το σοκ, όμως η συνεργασία μεταξύ κέντρου και επίθεσης ήταν υποτυπώδης και η μπάλα πολύ δύσκολα περνούσε σε κάποιον από τους Χούτο, Ζιοβάνι.

Πέραν τούτου, οι πρωταθλητές είχαν απέναντί τους τον Αιγύπτιο Ελ Σαγέντ, ο οποίος ήταν σε μεγάλη μέρα και σταμάτησε στο 5 την κεφαλιά του Αμανατίδη, στο 28 τη βολίδα του Πατσατζόγλου και στο 32 μια νέα κεφαλιά του Γιώργου Ανατολάκη.

Η «λύτρωση» για τον Ολυμπιακό ήλθε από μία «καραμπόλα», όταν στο 41, μετά τη σέντρα του Γιαννακόπουλο η μπάλα κόντραρε στον Ποζαπαλίδη και στρώθηκε στον Ζιοβάνι, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Ένα καθοριστικό γκολ, που διέγραψε το πλεονέκτημα του Ακράτητου, λίγο πριν το ημίχρονο.

Θα περίμενε κανείς ότι το γκολ αυτό θα έλυνε τα πόδια των παικτών του Όλεγκ Προτάσοφ. Αντίθετα, ο Ακράτητος μπήκε πολύ πιο δυνατά στο β ημίχρονο και δεν θύμιζε με τίποτε την κλεισμένη στα «καρέ› της ομάδα, από τότε που πήρε το προβάδισμα μέχρι το 45.

Οι δύο επιθετικές αλλαγές του Προτάσοφ στο 68 (Ζέτερμπεργκ, Οφορίκουε) είχαν ως σκοπό να αφυπνίσουν τον Ολυμπιακό, όμως δεν χρειάστηκε να αξιποιηθούν για να έλθει η «λύτρωση».

Στο 70 ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Ελ Σαγέντ έκανε άστοχη έξοδο και ο Τζιοβάνι με κεφαλιά «έγραψε› το 2-1 και προκάλεσε… αναστεναγμούς ανακούφισης στους περίπου 4.500 οπαδούς του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων. Ανακούφιση που έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν ο Οφορίκουε στο 75 πέτυχε το 3-1.

Ο Μιχάλης Ιορδανίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Κατεργιαννάκη και μείωσε σε 3-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Όμως το πρόσωπο του σημερινού αγώνα ήταν αναμφισβήτητα ο Ζιοβάνι και δεν θα άφηνε κανέναν να τον επισκιάσει.

Έτσι, με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια την οποία ξεκίνησε από το κέντρο του γηπεδού, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ πέτυχε το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού, ενώ το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Αλεξανδρής στο 86.

Ακράτητος: Ελ Σαγέντ, Ποζαπαλίδης, Δαμίγος, Ευθυμιάδης (75 Τζιωρτζόπουλος), Γκίτσης, Κουτσοκώτσας, Στεφανίδης, Κάφαλης, Μπάρκογλου (58 Ραζανάουσκας), Ηλιόπουλος, Ιορδανίδης
Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Μαυρογενίδης (68 Ζέτερμπεργκ), Βενετίδης, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Πατσατζόγλου, Καρεμπέ, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Χούτος (68 Οφορίκουε), Τζιοβάνι (83 Αλεξανδρής).

Κρίσιμη νίκη στην Τούμπα

Με ένα γκολ από τα αποδυτήρια και ένα λίγο πριν από την εκπνοή ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τον ΟΦΗ με 2-0 και έκανε ένα ακόμη βήμα για την έξοδο του στο Champions League.

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές και οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούτση.

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου και επέβαλαν τον ρυθμό τους, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Τοχούρογλου. Ετσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΟΦΗ να κρατά τον έλεγχο, αλλά με τους επιθετικούς του να μην βρίσκονται σε καλή μέρα. Έτσι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν, έστω και με σχετική δυσκολία να κρατήσουν το προβάδισμα, για να φτάσουμε στο 90ο λεπτό, όταν ο Σλάτζιαν Σπάσιτς «σφράγισε» την νίκη για τους Θεσσαλονικείς.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Κούτσης, Χασιώτης, Μάρκος, Καραδήμος, Εγκωμίτης (14 λ.τρ. Νάστος), Κουκιέλκα, Καφφές (80 Καπαγιαννίδης), Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης (60 Σπάσιτς), Οκκάς.
ΟΦΗ: Μπεκιάι, Κολιτσιδάκης, Αδάμος (47 λ.τρ. Μοσχογιάννης), Κώτσιος, Μπελεβώνης, Δέντσας (82 Αναστασιάδης), Ντεγιάνοφ (72 Χρυσάφης), Κουνενάκης, Κιάσσος, Σοάρες, Μπόατενγκ.

Με λυτρωτή τον Ίβιτς…

Τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Champions League, πήρε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» νίκησε στο «Νίκος Γκούμας» με 3-2 την Ξάνθη, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα.

Ο εντυπωσιακός Μπούτσεκ αφενός και η επιθετική δυστοκία των παικτών της ΑΕΚ, αφετέρου, δεν επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να προηγηθούν στο πρώτο 45λεπτο. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας βρέθηκε σε εκπληκτική ημέρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο σε όσες περίπτώσεις, οι επιθετικοί των γηπεδούχων επιχείρησαν να σκοράρουν.

Πιό συγκεκριμένα, στο 24 απέκρουσε το σουτ του Νικολαΐδη, στο 36 απομάκρυνε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ράιτ και στο 41 έδιωξε σουτ του Πέτκοφ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 31 ο Μαλαδένης μόνος από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της Ξάνθης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς στο 47 Γεωργάτος, Κασάπης και Λάκης συνδυάσθηκαν εντυπωσιακά και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπούτσεκ, ανοίγοντας το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε στο 2-0, καθώς μετά από σέντρα του Γεωργάτου, ο Χρήστος Μαλαδένης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας ασφαλές προβάδισμα στην «Ένωση».

Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Μιχαηλίδης έδειξε την αξία του, καθώς στο 56 απέκρουσε εντυπωσιακά, κοντινή κεφαλιά του Ζωγραφάκη. Στο 67 έγινε μία σπάνια φάση. Ο Ζωγραφάκης σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Μιχαηλίδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Φριζενμπίχλερ προσπάθησε να την σπρώξει στα δίχτυα, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ του κράτησε τα πόδια.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ράιτ έπεσε με αυτοθυσία πάνω στην γραμμή και απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι. Τελικά μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του, ο Τσαχειλίδης υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» (χωρίς ωστόσο να δώσει κόκκινη κάρτα στον Κασταρικανό αμυντικό) που εκτέλεσε εύστοχα ο Αυστριακός άσος της Ξάνθης μειώνοντας σε 2-1.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, δύο λεπτά αργότερα και μετά από σύγχυση στα καρέ της ΑΕΚ, ο Ραμπαριβονί με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.

Στην συνέχεια, η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να φτάσει σε ένα γκολ, όμως και πάλι ο Μπούτσεκ στο 76 δεν…επέτρεψε στον Λάκη από το ύψος της μικρής περιοχής να σκοράρει με κεφαλιά. Ενώ ο εισερχόμενος Τσάρτας δεν μπόρεσε από πολύ καλή θέση να στείλει με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ τη μπάλα στα δύχτια.

Τελικά, ο Ίλια Ίβιτς που επανεμφανίσθηκε μετά από αρκετό καιρό, «λύτρωσε» την ΑΕΚ, καθώς στο 90ο λεπτό διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ το τελικό 3-2.

ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Μπορμπόκης (82 Τσάρτας), Κωστένογλου, Κρέικ, Ράιτ, Μαλαδένης, Κασάπης, Λάκης (77 Ίβιτς), Πετκόφ, Γεωργάτος (77 Κωνσταντινίδης), Νικολαϊδης.
Ξάνθη: Μπούτσεκ, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Ραμπαριβονί, Βάλλας, Πρίττας (80 Λάιτνερ), Μπαϊκαρά (46 Φριζενμπίχλερ), Ζωγραφάκης, Σφακιανάκης (90 Καζάκης), Μπα, Λαμπριάκος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 19 αγώνες)
Παναθηναϊκός 44
Ολυμπιακός 42
ΠΑΟΚ 39
ΑΕΚ 35
Πανιώνιος 34
Αρης 32
Ηρακλής 28
Ξάνθη 26
ΟΦΗ 24
Αιγάλεω 23
Προοδευτική 22
Καλλιθέα 16
Ιωνικός 15
Γιάννινα 14
Ακράτητος 12
Παναχαϊκή 8

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024