Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 10o
Επίσκεψη Ρογκ στην Αθήνα για τις τελευταίες λεπτομέρειες της Ολυμπιακής προετοιμασίας

Επίσκεψη Ρογκ στην Αθήνα για τις τελευταίες λεπτομέρειες της Ολυμπιακής προετοιμασίας

Στην τελική φάση της εισέρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα η Ολυμπιακή προετοιμασία, όπως σηματοδοτεί η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, -η πρώτη του επίσημη με αυτή την ιδιότητα-, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα για τις σχετικές επαφές.

71

Στην τελική φάση της εισέρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα η Ολυμπιακή προετοιμασία, όπως σηματοδοτεί η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, -η πρώτη του επίσημη με αυτή την ιδιότητα-, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα για τις σχετικές επαφές.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Όσβαλντ, και τον γενικό διευθυντή αθλημάτων της ΔΟΕ, Ζιλμπέρ Φελί, ο κ. Ρογκ θα ενημερωθεί για την πρόοδο της Ολυμπιακής προετοιμασίας, ενώ θα κάνει μαζί με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, και μία βόλτα με ελικόπτερο πάνω από το «Ολυμπιακό εργοτάξιο» του λεκανοπεδίου.

Ο κ. Ρογκ θα είναι επίσης παρών σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, αυτό της παρουσίασης της Ολυμπιακής Δάδας των Αγώνων. Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Ρογκ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης θα δώσει εφ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΟΕ θα μιλήσει και πάλι με λόγια αισιοδοξίας για την επιτυχή έκβαση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, θα σταθεί ωστόσο και στην ασφυκτική πίεση του χρόνου, τις ανελαστικές ημερομηνίες και κυρίως στην απαραίτητη συμμετοχή όλων των Ελλήνων στο μεγάλο εθνικό γεγονός.

Ο κ. Ρογκ θα σταθεί στον εθελοντισμό, καθώς παρατηρείται καθυστέρηση στη σχετική επικοινωνιακή εκστρατεία, στην παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων στα στάδια, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι Αθηναίοι να διευκολύνουν τη λειτουργία της πόλης κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΔΟΕ θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, καθώς και με τη νέα δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

Συνεδριάζει η Διυπουργική

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται επίσης να συνεδριάσει -για πρώτη φορά το νέο χρόνο- η Διυπουργική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με βασικό θέμα το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004». Εισηγητής θα είναι ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα παρουσιάσει την πορεία του συγκεκριμένου περιφερειακού αναπτυξιακού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο πρωθυπουργός.

Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται 40 έργα, προϋπολογισμού 80 δισ. δρχ., ενώ άλλα 74 έργα αθλητικών υποδομών ολοκληρώνονται εντός του επόμενου διαστήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies