Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Περιοδεία στις ευρωπαϊκές πίστες για την Toyota Formula 1

Περιοδεία στις ευρωπαϊκές πίστες για την Toyota Formula 1

H νεοϊδρυθείσα ομάδα Formula 1 της Toyota, επιδιώκοντας να διαψεύσει ότι η προσπάθειά της να ενταχθεί στα σαλόνια της F1 είναι εξ αρχής αποτυχημένη, θα πραγματοποιήσει δοκιμές σε αρκετές ευρωπαϊκές πίστες με σκοπό να συλλέξει χρήσιμα δεδομένα για τους αγώνες του 2002.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

H νεοϊδρυθείσα ομάδα Formula 1 της Toyota, επιδιώκοντας να διαψεύσει ότι η προσπάθειά της να ενταχθεί στα σαλόνια της F1 είναι εξ αρχής αποτυχημένη, θα πραγματοποιήσει δοκιμές σε αρκετές ευρωπαϊκές πίστες με σκοπό να συλλέξει χρήσιμα δεδομένα για τους αγώνες του 2002.



Μετά την πρώτη περιοδεία της και τους σταθμούς στις πίστες της Βαρκελώνης, του Magny-Cours, της Monza, της Imola και του Silverstone, η Toyota -η οποία κατασκευάζει χωρίς εξωτερική βοήθεια τόσο το πλαίσιο όσο και τον κινητήρα του μονοθεσίου της- δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει τους χρόνους των υπόλοιπων ομάδων στις συγκεκριμένες πίστες.



«Απλώς θέλουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Έχουμε βελτιώσει το τωρινό μονοθέσιο, αλλά το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι προσωρινό. Τα μαθήματα που παίρνουμε προς το παρόν θα μας βοηθήσουν να τελειοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου της επόμενης χρονιάς, του οποίου τις δοκιμές ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο» δήλωσε ο Allan McNish, ο ένας εκ των δύο οδηγών δοκιμών της ομάδας.



Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στο Silverstone, η Toyota, θα κάνει ακόμα μια περιοδεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο και θα πραγματοποιήσει παρόμοιες δοκιμές στην αυστριακή πίστα του A1-Ring, στο Nurburgring, στο Hungaroring και στο Spa.



Οι μόνες πίστες που δεν θα επισκεφθεί η ιαπωνική ομάδα, από αυτές που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, θα είναι οι δημόσιοι δρόμοι του Monte Carlo, του Montreal και της Μελβούρνης, ενώ δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει δοκιμές και στο Hockenheim, όπου θα γίνουν έργα τα οποία θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή της πίστας για το Γερμανικό Grand Prix του 2002.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
Cookies