Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
weather-icon 25o
Εκπαιδευτικά «σεμινάρια» στους οδηγούς από την GM

Εκπαιδευτικά «σεμινάρια» στους οδηγούς από την GM

Οι επικρίσεις που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό η GM σχετικά με τις νέες ηλεκτρονικές συσκευές στα αυτοκίνητά της οδήγησαν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στην απόφαση να δαπανήσει δέκα εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση των οδηγών σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν αν αποσπαστεί η προσοχή τους από το δρόμο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Οι επικρίσεις που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό η GM σχετικά με τις νέες ηλεκτρονικές συσκευές στα αυτοκίνητά της οδήγησαν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στην απόφαση να δαπανήσει δέκα εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση των οδηγών σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν αν αποσπαστεί η προσοχή τους από το δρόμο.



Με το ποσό αυτό η GM πρόκειται να διερευνήσει με ποιο τρόπο τα τηλέφωνα και οι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές αποσπούν την προσοχή των αυτοκινητιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που αρχίζει από την πολιτεία του Michigan και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα περιλαμβάνονται η διανομή πληροφοριακού υλικού, διαφημίσεις και η έναρξη της λειτουργίας δικτυακού τόπου στη διεύθυνση www.senseabledrving.com.



Όπως υποστηρίζει η GM, οι αγοραστές απαιτούν ευκολότερη πρόσβαση στα επιτεύγματα της τεχνολογίας μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να θυσιάζουν την ασφάλειά τους.



Η αυξανόμενη χρήση της κινητής τηλεφωνίας από τους οδηγούς και οι προσπάθειες εξοπλισμού των αυτοκινήτων με συστήματα πρόσβασης στο Διαδίκτυο έχουν ξεσηκώσει διαμαρτυρίες από ομάδες νομικών και υπέρμαχων της ασφάλειας στο δρόμο.



Ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που να απαγορεύει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στο αυτοκίνητο, όπως αναφέρει σχετικά ο διευθυντής της GM για την ασφάλεια στο αυτοκίνητο, Robert Lange.



Η εκστρατεία ενημέρωσης της GM έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της εταιρείας για το OnStar. Το συγκεκριμένο σύστημα αξιοποιεί την κινητή τηλεφωνία και το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα, προσφέροντας στον οδηγό υπηρεσίες όπως ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, η απασφάλιση των θυρών και η δορυφορική πλοήγηση.



Το OnStar θα επιτρέπει σύντομα στους οδηγούς να πραγματοποιούν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μέσω του συστήματος GSM χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Για το OnStar εκδήλωσαν ενδιαφέρον 100.000 άτομα, που γράφτηκαν συνδρομητές, ενώ η GM αναμένει ότι 800.000 συνδρομητές και ένα εκατομμύριο οχήματα θα έχουν εξοπλιστεί με το σύστημά της μέχρι το τέλος του έτους.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
Cookies