Νέα Υόρκη: Η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να παράσχει ικανοποιητική προστασία έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Cardiology.
Νέα Υόρκη: Η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να παράσχει ικανοποιητική προστασία έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Cardiology.
Ομάδα επιστημόνων από το Εθνικό Ιατρικό Κολλέγιο Άμυνας στην πόλη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, με επικεφαλής τον Δρ. Γιουκιχίκο Μομιγιάμα, υποστηρίζει ότι το πράσινο τσάι, το οποίο είναι είναι πλούσιο φλαβονοειδή, ουσίες που επίσης περιέχονται σε φρούτα και λαχανικά, καθώς και στο κόκκινο κρασί, έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά.
Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της δράσης των φλαβονοειδών, οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικές ουσίες και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών, δηλαδή των πολύ δραστικών και ασταθών μορίων ή ατόμων, που, μέσω χημικών αντιδράσεων, μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον οργανισμό αλλά και πρόωρη γήρανση.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε αναλογική συσχέτιση μεταξύ της ποσότητας πράσινου τσαγιού που καταναλωνόταν καθημερινά και της παρεχόμενης προστασίας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ωστόσο, τα άτομα που έπιναν τουλάχιστον ένα ποτήρι από το εν λόγω ρόφημα σε καθημερινή βάση είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν.
Το πράσινο τσάι, το οποίο διαδίδεται ολοένα και περισσότερο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αποτελεί ένα από τα βασικότερα ροφήματα της Άπω Ανατολής γεγονός που, σύμφωνα με το Δρ. Μομιγιάμα, έχει συμβάλει στη διατήρηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων της χώρας σε χαμηλά επίπεδα.