Αυξήσεις 3,2% για τους δημοσίους υπαλλήλους το 2002 ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Σε αυξήσεις της τάξεως του 3,2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2002, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Φλωρίδης. Οι αυξήσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων θα ανέλθουν στο 4%.
27
Σε αυξήσεις της τάξεως του 3,2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 2002 θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Φλωρίδης. Οι αυξήσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων θα ανέλθουν στο 4%.
Παρουσία των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και των συνταξιούχων του Δημοσίου, με τους οποίους είχε νωρίτερα σύσκεψη, ο κ. Φλωρίδης δήλωσε ότι οι αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα αγγίξουν μεσοσταθμικά το 3,2%. Οι αυξήσεις θα ξεκινάνε από το 2,5% και θα ανέρχονται έως και το 3,7%.
Για τους συνταξιούχους, οι αυξήσεις θα κινηθούν μεσοσταθμικά στο 4%, ξεκινώντας από το επίπεδο του 3%.
Για επιπλέον 120.000 δημοσίους υπάλληλους προβλέπεται η χορήγηση ειδικού επιδόματος εξομάλυνσης, ύψους 60.000 δραχμών, το οποίο θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις την 1η Μαρτίου και την 1η Ιουνίου.
Η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 80.000 άτομα περίπου, τα οποία θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 12.000 δρχ. περίπου.
Το συνολικό κόστος της εισοδηματικής πολιτικής και των επιδομάτων αναμένεται να ανέλθει στα 180 δισ. δραχμές. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, οι δαπάνες αποδοχών θα αυξηθούν φέτος κατά 6,5%.
Όπως ανέφερε και ο υφυπουργός Οικονομικών, μόνο το κόστος των επιδομάτων (15.000 έως 60.000 δρχ.) που χορηγεί ήδη η κυβέρνηση σε ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι υπουργείου Εργασίας κ.τλ.) ανέρχεται στα 97,5 δισ. δραχμές.
Ο κ. Φλωρίδης είπε οτι στόχος των εξαγγελιών αυτών είναι η αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος υπέρ των υπαλλήλων που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες και η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Στόχος της κυβέρνησης, τόνισε, είναι η πραγματική σύγκλιση των αμοιβών των εργαζόμενων στην Ελλάδα με τις αμοιβές των εργαζομένων των χωρών του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρινίζοντας όμως ότι «ο δρόμος είναι μακρύς».
Αναφερόμενος στη δημιουργία του νέου μισθολόγιου, είπε ότι θα στοχεύει στον εξορθολογισμό των αμοιβών στο Δημόσιο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου δήλωσε ότι η στάση του συνδικαλιστικού κινήματος θα κριθεί κυρίως απο τις αποφάσεις που θα αναλάβει η κυβέρνηση σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, σημείωσε ότι οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι σε απόσταση απο τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς, εκτός των άλλων, δεν προβλέπεται και η χορήγηση διορθωτικού ποσού για την κάλυψη των απωλειών στα εισοδήματα, λόγω της ανόδου του πληθωρισμού τα τελευταία χρόνια.
Αφησε πάντως να εννοηθεί ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους απο 1/7/2002 αναδρομικά.
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου κ. Βαβουλιός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση του επιδόματος εξομάλυνσης στις συντάξεις του Δημοσίου. Επίσης, ζήτησε να χορηγηθεί διορθωτικό ποσό αύξησης των συντάξεων, λόγω των απωλειών από την άνοδο του πληθωρισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Βελούδινη μπιζελόσουπα
- Προβλήματα στις ΗΠΑ από τη χιονιοθύελλα
- Mobility training: Η προπόνηση – ορισμός της ευεξίας
- Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν σπάνιες γαίες στη διάρκεια θαλάσσιας αποστολής σε μεγάλος βάθος
- Ο νέος ΚΟΚ «δαγκώνει» αλλά δεν είναι πανάκεια
- «Κατέρρευσε» το σχέδιο για ξενοδοχείο Trump International στο βομβαρδισμένο Generalštab του Βελιγραδίου
- Ας βάλουμε τέλος στο doomscrolling – Μας γεμίζει με στρες και απαισιοδοξία
- Eπιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία: «Πασχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, χωρίς υποστήριξη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442