Υποχώρησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές τη Δευτέρα
Το... σύνηθες τρίπτυχο των κλάδων της τεχνολογίας, των τηλεπικοινιών και των ΜΜΕ κράτησε και τη Δευτέρα σε αρνητικό έδαφος τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη, μετά την υποβάθμιση της Nokia.
28
Το… σύνηθες τρίπτυχο των κλάδων της τεχνολογίας, των τηλεπικοινιών και των ΜΜΕ κράτησε και τη Δευτέρα σε αρνητικό έδαφος τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη, μετά την υποβάθμιση του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, Nokia. Χαρακτηριστικό της τάσης που επικράτησε είναι ότι ο DJ Stoxx Technology έχασε 3,6%.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 5.133,50 μονάδες (+0,23%). Στο Παρίσι, ο CAC 40 βρέθηκε στις 4.423,80 (-0,56%) και ο DAX στη Φρανκφούρτη στις 5.053,76 (-1,34%). Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 έχασε 17,71 μονάδες (-0,64%) και διαμορφώθηκε στις 2.755,07.
Η Nokia τράβηξε σήμερα τα βλέμματα πάνω της μετά την υποβάθμισή της από την Morgan Stanley Dean Witter σε «απόδοση χαμηλότερη της αγοράς» από «ουδέτερη». Η MSDW ανέφερε μάλιστα εκτιμήσεις για λιγότερα έσοδα από την Κίνα και χαμηλότερες πωλήσεις συσκευών το 2002. Η μετοχή της εταιρείας έχασε 5,6%.
«Η ανησυχία μας για το 2002 έγκειται στην υψηλή εξάρτηση σε μία αγορά που βασίζεται σε αντικαταστάσεις συσκευών, καθώς και σε μία αναμενόμενη πτώση του αριθμού των νέων συνδρομητών», ανέφερε στους Financial Times αναλύτρια της Morgan Stanley.
H ανταγωνίστριες εταιρείες Ericsson, Alcatel και Siemens έχασαν αντιστοίχως 2,4%, 4,4% και 3,2%.
Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια στις ΗΠΑ θα παραμείνουν τη Δευτέρα κλειστά λόγω επίσημης αργίας (Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Βελούδινη μπιζελόσουπα
- Προβλήματα στις ΗΠΑ από τη χιονιοθύελλα
- Mobility training: Η προπόνηση – ορισμός της ευεξίας
- Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν σπάνιες γαίες στη διάρκεια θαλάσσιας αποστολής σε μεγάλος βάθος
- Ο νέος ΚΟΚ «δαγκώνει» αλλά δεν είναι πανάκεια
- «Κατέρρευσε» το σχέδιο για ξενοδοχείο Trump International στο βομβαρδισμένο Generalštab του Βελιγραδίου
- Ας βάλουμε τέλος στο doomscrolling – Μας γεμίζει με στρες και απαισιοδοξία
- Eπιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία: «Πασχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, χωρίς υποστήριξη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442