Το ενδεχόμενο να επαναλάβουν τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές εξετάζουν οι ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να επαναλάβει τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές, προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η αξιοπιστία της ασφάλειας του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, γράφει την Τρίτη η Washington Post.
31
Η αμερικανική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να επαναλάβει τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές, προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η αξιοπιστία της ασφάλειας του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, γράφει την Τρίτη η Washington Post.
Η πιθανή επανάληψη των δοκιμών αυτού του είδους αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στο Κογκρέσο από τον αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο οποίος θα προσδιορίσει τις βασικές γραμμές των στρατηγικών του σχεδίων για τα πυρηνικά όπλα, προστίθεται στο δημοσίευμα.
Η αμερικανική εφημερίδα -επικαλούμενη το περιοδικό Nuclear Posture Review μία περιοδική έκδοση που περιέχει άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες γύρω από το θέμα- υπογραμμίζει πως οι ΗΠΑ, όπως άλλωστε έχει προτείνει ο ίδιος ο Μπους, πρόκειται να μειώσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία σε έναν αριθμό που θα κυμαίνεται από 1.700 έως 2.100, τις 6.000 πυρηνικές κεφαλές που διαθέτουν συνολικά.
«Δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε ότι θα επαναλάβουμε τις πυρηνικές δοκιμές, θέλουμε να έχουμε την εναλλακτική λύση να το πράξουμε εάν θεωρήσουμε πως αυτό καθίσταται αναγκαίο» δήλωσε στην Washington Post στέλεχος του υπουργείου Ενεργείας.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, και πατέρας του νυν ηγέτη της χώρας, Τζορτζ Μπους, είχε επιβάλλει από το 1992 μορατόριουμ στις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές που μέχρι σήμερα είχε τηρηθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
- Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442