Νέα μέθοδος καταπολέμησης του HIV
Λονδίνο: Νέα μέθοδο καταπολέμησης του ιού HIV εφάρμοσαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνά τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Medicine. Η μέθοδος έχει εφαρμοστεί μόλις σε δέκα ασθενείς, αλλά οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα συμβάλει στην καταπολέμηση της μάστιγας του AIDS.
Λονδίνο: Νέα μέθοδο καταπολέμησης του ιού HIV εφάρμοσαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνά τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Medicine. Το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε δέκα ασθενείς, αλλά οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα συμβάλει στην καταπολέμηση της μάστιγας του AIDS.
Η μέθοδος αφορά στη γενετική τροποποίηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να καταπολεμούν αποτελεσματικά τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες απομόνωσαν έναν ειδικό τύπο κυττάρων του ανοσοποιητικού (τα CD4-T λεμφοκύτταρα), στα οποία “ενίσχυσαν” εργαστηριακά τη λειτουργία τους, ώστε να αναγνωρίζουν και να καταστρέφουν τον ιό του AIDS.
Στη συνέχεια επανεισήγαγαν τα τροποποιημένα κύτταρα στον οργανισμό και αυτά ήταν τώρα σε θέση να αντιμετωπίσουν τον ιό. Συνήθως ο ιός κατορθώνει να εισέρχεται στα λεμφοκύτταρα και να τα καταστρέφει, αλλά η τροποποίησή τους τα καθιστά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της νόσου.
Όπως μεταδίδει το BBC, η νέα αυτή τεχνική έχει εφαρμοστεί σε δέκα ασθενείς, στους οποίους η δραστηριότητα του ιού κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα για αρκετούς μήνες.
Οι επιστήμονες πάντως τονίζουν ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου, καθώς και πιθανές παρενέργειές της.
health.in.gr
- Συνταγή: Ζυμαρικά alle vongole
- Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ μέχρι την Τρίτη του Πάσχα
- Τοπικές βροχές το Μεγάλο Σάββατο – Βελτιωμένος ο καιρός το Πάσχα
- Πάσχα: Πώς να μην «σκάσουμε» στο φετινό οικογενειακό τραπέζι
- Στενά του Ορμούζ: Αργή και αβέβαιη η επανεκκίνηση
- Ο Τζόνας Σολκ και το εμβόλιο που νίκησε την πολιομυελίτιδα
- Τι κρύβεται πίσω από τη σιωπή των millennials;
- Η επιτυχία στην Βενεζουέλα έκανε τον Τραμπ ακόμα πιο αλαζόνα – Και τώρα, πληρώνει το τίμημα στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442