Σε κρίσιμο σημείο οι σχέσεις Ινδίας και Πακιστάν – Ανταλλαγή πυροβολισμών στα σύνορα
Πυροβολισμούς αντάλλαξαν οι δυνάμεις της Ινδίας και του Πακιστάν στη ζώνη στο Κασμίρ, την ώρα που το Νέο Δελχί κλιμακώνει τις πιέσεις του προς το Ισλαμαμπάντ ζητώντας δράση, εναντίον όσων ευθύνονται για την επίθεση αυτοκτονίας στο ινδικό Κοινοβούλιο.
Πυροβολισμούς αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Ινδίας και του Πακιστάν στη ζώνη κατάπαυσης του πυρός, στη διαφιλονικούμενη επαρχία του Κασμίρ. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας της Ινδίας Τζορτζ Φερνάντες ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα της χώρας του θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως κατά μήκος των συνόρων με το Πακιστάν εντός των επομένων δύο ή τριών ημερών.
Παράλληλα, το Νέο Δελχί αναμένεται να προχωρήσει στην εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά του Ισλαμαμπάντ, ζητώντας από το Πακιστάν να λάβει δραστικά μέτρα, προκειμένου να εξαρθρώσει τις οργανώσεις που ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του ινδικού Κοινοβουλίου πριν από δύο εβδομάδες. Η τελική απόφαση της ινδικής κυβέρνησης θα ληφθεί την Πέμπτη.
Μεταξύ των πιθανών κυρώσεων που εξετάζονται είναι η κατάργηση των εμπορικών προνομίων προς το Ισλαμαμπάντ, η υποβάθμιση της διπλωματικής εκπροσώπησης της Ινδίας στο Πακιστάν και το κλείσιμο του ινδικού εναέριου χώρου στα πακιστανικά αεροσκάφη.
Την Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στις δύο πυρηνικές δυνάμεις της νότιας Ασίας. «Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν και θα ενθαρρύνουμε μία τέτοια εξέλιξη» δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Παράλληλα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι δύο οργανώσεις που δρουν στο Κασμίρ και έχουν τη βάση τους στο Πακιστάν, συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο των οργανώσεων τις οποίες οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τρομοκρατικές. Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι υποστηρίζει τις δύο αυτές οργανώσεις, τη Λασκάρ-ι-Ταίμπα και την Τζαίς-ι- Μοχάμαντ, οι οποίες ισχυρίζεται πως βρίσκονται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας στο ινδικό Κοινοβούλιο, προκαλώντας το θάνατο 14 ανθρώπων.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.