Τον τερματισμό των επιθέσεων αυτοκτονίας προαναγγέλλει υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς
Την απόφαση να τερματιστούν οι επιθέσεις αυτοκτονίας στο έδαφος του Ισραήλ έλαβε η οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης.
30
Την απόφαση να τερματιστούν οι επιθέσεις αυτοκτονίας στο έδαφος του Ισραήλ έλαβε η οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης.
«Η Χαμάς έλαβε μία εσωτερικής κοινοποίησης απόφαση να σταματήσει τις επιχειρήσεις των μαρτύρων, χωρίς όμως αυτό να ανακοινωθεί δημοσίως» ανέφερε το στέλεχος της οργάνωσης, το οποίο ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.
Τα τελευταία χρόνια, η Χαμάς έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις αυτοκτονίας σε πόλεις του Ισραήλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλά άτομα. Μετά την τελευταία από αυτές τις επιθέσεις, το Ισραήλ προχώρησε σε σκληρά αντίποινα που συμπεριέλαβαν στόχους της Παλαιστινιακής Αρχής.
Συνάντηση Πέρες με τους πρεσβευτές της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταστήσει σαφές στον Γιάσερ Αραφάτ ότι μοναδική επιλογή του είναι η καταπολέμηση των παλαιστινιακών τρομοκρατικών οργανώσεων. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Σιμόν Πέρες, ο οποίος συναντήθηκε με τους πρεσβευτές των χωρών – μελών της ΕΕ στο Ισραήλ.
«Εάν φθάσουμε στην εκεχειρία, τότε θα υπάρξει μεταβολή της ισραηλινής κοινής γνώμης και θα αποκατασταθεί η ειρηνευτική διαδικασία εν όψει ενός διακανονισμού» προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ακόμα ότι ο Σιμόν Πέρες ζήτησε από τους πρεσβευτές της ΕΕ να ασκήσουν πίεση στον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής, ώστε να κλείσουν το στρατηγείο της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Ισραηλινοί
Ωστόσο, η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, Σιν Μπετ, έχει συγκεντρώσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ισλαμιστές των οργανώσεων Τζιχάντ και Χαμάς ετοιμάζουν επιθέσεις «στρατηγικού χαρακτήρα», δήλωσε ο ισραηλινός αξιωματούχος. Ο ίδιος είπε ότι οι οργανώσεις αυτές σχεδιάζουν «να ανατινάξουν ουρανοξύστες στο Ισραήλ, ή να απαγάγουν ισραηλινούς στρατιώτες και πολίτες για να τους χρησιμοποιήσουν ως αντάλλαγμα, ώστε να επιτύχουν την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων».
Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν ζήτησε από τον αρχηγό της Σιν Μπετ, Αβι Ντίχτερ, να έλθει σε επαφή με τους Παλαιστίνιους ομολόγους του, τρέφοντας την ελπίδα πως θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις εξτρεμιστικές παλαιστινιακές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον του Ισραήλ, όπως μετέδωσε η ισραηλινή ραδιοφωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442