Ώθηση δίνουν οι ΗΠΑ στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή
Έφτασαν στη Μέση Ανατολή οι δύο απεσταλμένοι των ΗΠΑ για να να προωθήσουν την ειρηνευτική διαδικασία, την ώρα που ο Αριέλ Σαρόν επαναλάμβανε ότι αποκλείονται οι διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους εάν δεν υπάρξει επταήμερη κατάπαυση του πυρός.
29
Έφτασαν στη Μέση Ανατολή οι δύο απεσταλμένοι των ΗΠΑ για να να προωθήσουν την ειρηνευτική διαδικασία, την ώρα που ο Αριέλ Σαρόν επαναλάμβανε ότι αποκλείονται οι διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους εάν δεν υπάρξει επταήμερη κατάπαυση του πυρός.
Ο Ουίλιαμ Μπερνς, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή, και ο Αντονι Ζίνι, απόστρατος στρατηγός, είναι οι δύο «εκλεκτοί» του Τζορτζ Ο. Μπους για να δώσουν ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία. Προσγειώθηκαν τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ και, προτού αναχωρήσουν για την Ιερουσαλήμ, είχαν τις πρώτες τους επαφές.
Συναντήθηκαν σε αίθουσα του αεροδρομίου με τον Αβι Ντίστερ, επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, Σιν Μπετ, και τον στρατηγό Αμος Μάλκα, επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.
Τις ερχόμενες ημέρες θα έχουν σειρά επαφών τόσο με Ισραηλινούς όσο και με Παλαιστίνιους αξιωματούχους,. Πάντως, την ώρα που έφταναν στη Μέση Ανατολή, ο Αριέλ Σαρόν επαναλάμβανε τη θέση του για… μη διαπραγματεύσεις με την άλλη πλευρά χωρίς διαρκή εκεχειρία.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως αρνείται κάθε πολιτική δραστηριότητα για την ειρήνη εάν προηγουμένως δεν υπάρξει πλήρης κατάπαυση του πυρός, που θα διαρκέσει για επτά ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Στο Ηράκλειο ο Κικίλιας: Οι λιμενικοί μας κάνουν τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των μεταναστατευτικών ροών
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/4): Δράση με Παναθηναϊκό στη Euroleague και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442