Αποχώρηση του στρατού από τα παλαιστινιακά εδάφη υπό όρους προτείνει το Ισραήλ
Να καταπολεμήσει την τρομοκρατία ζητούν από τον Αραφάτ οι Ισραηλινοί, προκειμένου να αποσύρουν τα στρατευματά τους από τα παλαιστινιακά εδάφη. Επιστρέφουμε στις διαπραγματεύσεις εάν δοθεί τέλος στη βία, αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ισραηλινών.
38
Την απαίτηση ο Γιασέρ Αραφάτ «να λάβειμέτρα για να εμποδίσει την τρομοκρατία» πρόβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση, προκειμένουνα αποσύρει τα στρατεύματά της από τα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη που κατέλαβε στη Δυτική Όχθη.
«Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έχειτην πρόθεση να παραμείνει σε αυτές τις περιοχές ήο ισραηλινός στρατός να διεισδύσει σε αυτές.Ο χρόνος πουο στρατόςθα παραμείνει στα εδάφη,θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα που θα πάρει ο Γιασέρ Αραφάτ για να εμποδίσει την τρομοκρατία» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την εβδομαδιαία σύσκεψη της ισραηλινής κυβέρνησης.
«Ο πρωθυπουργός επαναβεβαιώνει ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με το σχέδιο Μίτσελ», αλλά απαιτεί προηγουμένως να δοθεί «ολοκληρωτικά τέλος στην τρομοκρατία και στην προτροπή σε βία, οι τρομοκρατικές οργανώσεις να αφοπλιστούν και να τεθούν εκτός νόμου και οι δολοφόνοι του υπουργού Ρεχαβάμ Ζεεβί και οι εταίροι τους να εκδοθούν», σύμφωνα με τοανακοινωθέν.
Εκτός νόμουτο ένοπλο τμήμα της FPLP
Η Παλαιστινιακή Αρχή κήρυξε «εκτός νόμου» το ένοπλο τμήμα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP), της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού, Ρεχαβάμ Ζεεβί.
Το ένοπλο τμήμα της οργάνωσης είχε ανακοινώσει ότι δολοφόνησε τον Ζεεβί, ηγέτη ακροδεξιού κόμματος του Ισραήλ, για να εκδικηθεί τη δολοφονία του Αλί Μουστάφα, τον Αύγουστο από δυνάμεις του ισραηλινού στρατού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Περού: Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές καταγγέλλουν «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442