Διακόσιοι Τούρκοι στο πλευρό του Μπιν Λάντεν – Οργανώνουν την άμυνά τους οι Ταλεμπάν
Μεταξύ των δυνάμεων που διαθέτει ο Οσάμα μπιν Λάντεν περιλαμβάνεται και μία ομάδα 200 Τούρκων ισλαμιστών, αποκάλυψε στην Αγκυρα εκπρόσωπος της εξόριστης αφγανικής κυβέρνησης που ανέτρεψαν οι Ταλεμπάν. Εν τω μεταξύ, του ισλαμικό καθεστώς στρέφεται στην ενίσχυση της άμυνάς του, ενώ στο Πακιστάν πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση κατά των ΗΠΑ.
Μεταξύ των δυνάμεων που διαθέτει ο Οσάμα μπιν Λάντεν περιλαμβάνεται και μία ομάδα 200 Τούρκων ισλαμιστών, αποκάλυψε στην Αγκυρα εκπρόσωπος της εξόριστης αφγανικής κυβέρνησης που ανέτρεψαν οι Ταλεμπάν. Εν τω μεταξύ, του ισλαμικό καθεστώς στρέφεται στην ενίσχυση της άμυνάς του, ενώ στο Πακιστάν πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση κατά των ΗΠΑ.
Ο Ελμουράντ Αργκούν, επιτετραμμένος της πρώην αφγανικής κυβέρνησης του Μπουρχανεντίν Ραμπανί στην Τουρκία και έμπιστος του Ουζμπέκου πολέμαρχου της Βόρειας Συμμαχίας στρατηγού Ρασίντ Ντοστούμ, σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, διευκρίνισε ότι διαθέτει νεότερες πληροφορίες από το Αφγανιστάν για συμμετοχή Τούρκων στο δίκτυο του Μπιν Λάντεν.
Οργανώνουν την άμυνα
Την ώρα που η πιο σύγχρονη πολεμική μηχανή της Δύσης βρίσκεται επί ποδός πολέμου, το καθεστώς των Ταλεμπάν οργανώνει την άμυνά του και προσπαθεί να συγκρατήσει τους μαχητές στις γραμμές του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί του καθεστώτος των Ταλεμπάν πυκνώνουν τις επαφές με τον πνευματικό τους ηγέτη μουλά Μοχάμαντ Ομάρ ενώ άλλοι ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα για να συστήσουν νέες συμμαχίας και για να ζητήσουν από τους μαχητές τους να υπερασπισθούν το καθεστώς, το οποίο γιόρτασε την περασμένη εβδομάδα την πέμπτη επέτειο της κατάληψης της Καμπούλ.
Διαδήλωση στο Πακιστάν
Την υποστήριξή τους προς το καθεστώς των Ταλεμπάν εξέφρασαν την Τρίτη χιλιάδες Πακιστανοί σε συγκέντρωση που οργάνωσε στην πόλη Κουέτα το ριζοσπαστικό πακιστανικό κόμμα Τζαμιάτ Ουλαμά Ισλάμ.
Παρά την κυβερνητική απαγόρευση της συγκέντρωσης, τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Κουέτα, όπως μετέδωσαν ξένοι ανταποκριτές. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ των Ταλεμπάν και του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.