Δυναμικές διαδηλώσεις στην Αργεντινή κατά του προγράμματος οικονομικής λιτότητας
Την οργή των εργαζομένων της Αργεντινής έχει προκαλέσει το πρόγραμμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν την Τρίτη στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες.
30
Την οργή των εργαζομένων της Αργεντινής έχει προκαλέσει το πρόγραμμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν την Τρίτη στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες.
Όπως μετέδωσε το BBC, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πρόγραμμα για την εξυγίανση της οικονομίας το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις σε ποσοστό 13%, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τις προτάσεις της κυβέρνησης του προέδρου Φερνάντο ντε λα Ρούα ενέκρινε και η αντιπολίτευση.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, φοιτητές και χιλιάδες άνεργοι. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας καθώς και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.
Εκπρόσωποι των συνδικάτων ξεκαθάρισαν, πάντως, ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατάμεστο το ΟΑΚΑ για τους Metallica: Μια εκρηκτική βραδιά στην Αθήνα με το απόλυτο metal παραλήρημα
- Οι Metallica στην playlist του τρόμου: Aπό τα δωμάτια βασανιστηρίων στις υπηρεσίες του Χέγκσεθ
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-3 σετ: Νίκη στην Πυλαία οι «πράσινοι» και δεύτερο σερί πρωτάθλημα (vids)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχος
- Επανέρχεται η αφρικανική σκόνη: Αυτές είναι οι επτά περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο
- Ο Δένδιας, ο Άδωνης και η συζήτηση για ενδεχόμενες επισκέψεις στο… διάστημα
- Ιαπωνία: Υπέρ μιας αυτόνομης Δυτικής Σαχάρας υπό μαροκινή κυριαρχία
- Τραγωδία στην Κω – Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442