Πολιτική παρέμβαση ζητεί ο ΕΣΑΚΕ για τη διάσωση Αρη, ΠΑΟΚ
Ένα πρωτάθλημα χωρίς Αρη και ΠΑΟΚ είναι αδιανόητο -επομένως η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει χείρα βοηθείας για να τραβήξει τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης από τον οικονομικό «βούρκο» στον οποίο έχουν βυθιστεί. Το σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο Μανώλης Παπακαλιάτης, νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.
Ένα πρωτάθλημα χωρίς Αρη και ΠΑΟΚ είναι αδιανόητο -επομένως η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει χείρα βοηθείας για να τραβήξει τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης από τον οικονομικό «βούρκο» στον οποίο έχουν βυθιστεί. Το σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο Μανώλης Παπακαλιάτης, νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.
«Αν δεν επέμβει η Πολιτεία, νομίζω πως δεν υπάρχει ελπίδα» τόνισε, χαρακτηρίζοντας «υποβαθμισμένο» ένα πρωτάθλημα χωρίς τους δύο συλλόγους, για την περίπτωση που αποκλειστούν λόγω χρεών. «Φωτογράφισε» έτσι τη δυσχερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις ομάδες και γνωστοποίησε την πληροφορία πως σχεδόν το σύνολο των υπουργών συνυπέγραψε τη ρύθμιση των χρεών.
Στο ίδιο πνεύμα, μόνο σε πιο… υψηλούς τόνους, ο Γιάννης Ιωαννίδης έβαλε το δίλημμα στην Πολιτεία: «Αν θέλει να ρίξει τις ομάδες ας τις ρίξει, αλλιώς να τις σώσει» είπε, καταλογίζοντάς της ευθύνες για τη συσσώρευση υπέρογκων χρεών δια των πανωτοκίων: «Ποιος άφησε τόσα χρόνια τα 500 εκατομμύρια να γίνουν δέκα δισεκατομμύρια;» αναρωτήθηκε.
Ο… νέος ΕΣΑΚΕ
Όσον αφορά στις προτεραιότητές του ως νέος ηγέτης του ΕΣΑΚΕ, ο κ. Παπακαλιάτης επανέλαβε τις τέσσερεις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει:
Διαιτησία: «Είμαστε υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας και θα καταθέσουμε άμεσα τις προτάσεις μας.»
Τηλεοπτικά δικαιώματα: «Ο νόμος 2725, που δίνει το δικαίωμα στους συλλόγους να διαπραγματεύονται μόνοι τους τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αποτελεί ταφόπλακα για τις περισσότερες ομάδες, κυρίως τις μικρές. Αλλά χωρίς τον μικρό δεν μπορεί να επιζήσει και ο μεγάλος…»
Σχέσεις με την ΕΟΚ: «Για τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν έφταιγαν και οι δύο πλευρές. Θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε άμεσα με τον κ. Βασιλακόπουλο και στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μαζί με την ΕΟΚ για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Σε ορισμένα θέματα έχουμε διαφορετική φιλοσοφία, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Οποιαδήποτε κόντρα ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ κάνει κακό στο άθλημα.»
Μάνατζερ: «Δε διαφωνούμε με το θεσμό των μάνατζερ, αλλά με τον τρόπο που λειτουργούν. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές αδικίες, ακόμη και στις σχέσεις του με τους παίκτες.»
Οι Έλληνες διαιτητές, όπως και με τις προηγούμενες ΚΕΔ, έτσι και επί Λανουά δεν ορίζονται σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Άρα επιβεβαιώνεται το χαμηλό επίπεδο και με την τωρινή κατάσταση