Παραπομπή σε δίκη μελών του ΔΣ της Ρικομέξ, αρχιτεκτόνων και μηχανικών ζητά η εισαγγελέας
Την παραπομπή σε δίκη 11 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρικομέξ, καθώς και πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων ζητά η εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Γεωργία Αδειλίνη. Στο πόρισμά της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η κ. Αδειλίνη διαπιστώνει σειρά μοιραίων παραλήψεων και επεμβάσεων στο κτίριο του εργοστασίου της Ρικομέξ, στα ερείπια του οποίου καταπλακώθηκαν 39 άνθρωποι από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.
35
Την παραπομπή σε δίκη 11 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρικομέξ, καθώς και πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων ζητά η εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Γεωργία Αδειλίνη. Στο πόρισμά της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η κ. Αδειλίνη διαπιστώνει σειρά μοιραίων παραλήψεων και επεμβάσεων στο κτίριο του εργοστασίου της Ρικομέξ, στα ερείπια του οποίου καταπλακώθηκαν 39 άνθρωποι από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.
Η εισαγγελέας αναφέρει στην πρότασή της ότι πρέπει να παραπεμφθούν ενώπιον του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και κατά συναυτουργία, τα πρώην και νυν μέλη του ΔΣ της Ρικομέξ: Γεράσιμος Α. Τσάτσης, η σύζυγός του Ξένη Τσάτση, η κόρη του Αικατερίνη Τσάτση, Χαρίδημος Μαγιάκος και Ευγενία Λάμπρου. Επίσης, οι πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες Νικόλαος Ε.Σχολίδης, Μιχαήλ Α. Τσάτσης, Εμμανουήλ Κοτζαστράτης, Αδαμάντιος Κ. Βασιλάκης, Κωνσταντίνος Π. Αγαπίου και Αλέξανδρος Π. Δόβας.
Η κ. Αδειλίνη στην πρότασή της κάνει χρήση του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΧΩΔΕ που έλεγξαν το κτίριο της Ρικομέξ, στο οποίο διαπιστώνονται σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες που λειτούργησαν δυσμενώς στην αντοχή του κτιρίου. Για την υπόθεση αναμένεται να αποφανθεί τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι για τις άλλες καταρρεύσεις κτιρίων στους σεισμούς της Αθήνας που κόστισαν τη ζωή δεκάδων ανθρώπων η κύρια ανάκριση συνεχίζεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα
- Χειμερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ
- Στην Καρδίτσα με Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη ο Τίμοθι Μπάσφιλντ: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Οι προκλητικές δηλώσεις του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-135x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)





































![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442