Σε περικοπή της παραγωγής οδηγεί τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες η πτώση των πωλήσεων
Σε περικοπή της παραγωγής θα αναγκαστούν να προβούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης λόγω της πτωτικής πορείας των πωλήσεων με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των οχημάτων που διατίθενται στην αγορά ετησίως κατά 1,7 εκατομμύρια.
50
Σε περικοπή της παραγωγής θα αναγκαστούν να προβούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης λόγω της πτωτικής πορείας των πωλήσεων με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των οχημάτων που διατίθενται στην αγορά ετησίως κατά 1,7 εκατομμύρια.
Έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη αποκαλύπτει ότι μόνο η γερμανική Volkswagen και οι γαλλικές Renault και Peugeot θα μείνουν αλώβητες από την κρίση που πλήττει τον κλάδο και η οποία αναμένεται να υποχωρήσει το 2003 οπότε και αναμένεται άνοδος των πωλήσεων.
Από την έκθεση της εταιρείας ερευνών του κλάδου, Autopolis, προκύπτει ότι στη Δυτική Ευρώπη οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα υποχωρήσουν το τρέχον έτος κατά 5,5% και θα ανέλθουν σε 13,92 εκατ. οχήματα ενώ το 2002 θα σημειωθεί περαιτέρω υποχώρηση 4,1% με αποτέλεσμα ο αριθμός των πωληθέντων αυτοκινήτων να ανέλθει σε 13,35 εκατομμύρια.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, oι προβλέψεις της Autopolis διαψεύδουν τις εκτιμήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών που τοποθετούσαν τις πωλήσεις του τρέχοντος έτους μεταξύ 14,1 και 14,6 εκατομμυρίων. Σημειωτέον το 1999 είχε σημειωθεί ρεκόρ πωλήσεων της τάξης των 15,1 εκατομμυρίων.
Ανάκαμψη στον κλάδο αναμένεται μόνο το 2003 οπότε και εκτιμάται ότι θα σημειωθεί αύξηση των πωλήσεων κατά 4,5% με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν σε 13,95 εκατομμύρια.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG ανακοίνωσε πάντως ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεων και των κερδών της το τρέχον έτος παρά την επιβράδυνση των αναπτυξιακών ρυθμών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Θεοδόσης Μούγιος πίσω από τον… Zhukov – Καταδίκη ενός χρόνου για το γαλάζιο τρολ του Διαδικτύου
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442