30% της Helexpo στο ΧΑΑ και 15% στο Δήμο Θεσσαλονίκης προτείνει ο Γ.Μαγκριώτης
Ολοκληρωμένη πρόταση για τη μετοχοποίηση της Helexpo διατυπώνει ο τέως υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος εισηγείται τη διοχέτευση του 30% της επιχείρησης στο ΧΑΑ και του 15% σε φορείς της Θεσσαλονίκης.
61
Ολοκληρωμένη πρόταση για τη μετοχοποίηση της Helexpo διατυπώνει ο τέως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος εισηγείται τη διοχέτευση του 30% της επιχείρησης στο ΧΑΑ και του 15% σε φορείς της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός του συγκεκριμένου 45% του μετοχικού κεφαλαίου που θα μετοχοποιηθεί, το υπόλοιπο θα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, ενώ το μάρκετινγκ θα πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη.
Παράλληλα, ο τέως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης ζητά από την κυβέρνηση να δώσει το χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου της Αθήνας στη Ηelexpo, η οποία θα το μετατρέψει σε εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί με την αξιοποίηση από τον «Αθήνα 2004» του εκθεσιακού κέντρου που διαθέτει η ΔΕΘ στην πρωτεύουσα.
Ο Γ.Μαγκριώτης επισημαίνει ότι το επιχειρηματικό σχέδιο για τη Helexpo θα πρέπει να κινείται σε δύο κύριες κατευθύνσεις: την ένταξή της στο παγκόσμιο δίκτυο εκθέσεων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Αθήνα, όπου αναμένεται να υπάρξει έκρηξη εκθέσεων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας
- Χανιά: Ηλικιωμένος έβγαλε όπλο σε 27χρονο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Tραυματίστηκε υπάλληλος στο πόδι
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
- ΝΒΑ: «Καθάρισαν» οι Θάντερ, επιβίωσαν οι Νάγκετς
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442