Μην εγκαταλείπετε τους φορείς του AIDS, ζητά από τους Νοτιοαφρικανούς ο Πάουελ
Έκκληση προς τους πολίτες της Ν.Αφρικής να μην εγκαταλείψουν τους φορείς του AIDS απηύθυνε την Παρασκευή ο Κόλιν Πάουελ, την ώρα που μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του πλανήτη, η GlaxoSmithKline, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή των φαρμάκων της για την καταπολέμηση του ιού του HIV στην Κένυα.
Έκκληση προς τους πολίτες της Ν.Αφρικής να μην εγκαταλείψουν τους φορείς του AIDS απηύθυνε την Παρασκευή ο Κόλιν Πάουελ, την ώρα που μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του πλανήτη, η GlaxoSmithKline, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή των φαρμάκων της για την καταπολέμηση του ιού του HIV στην Κένυα.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το κέντρο αντιμετώπισης του AIDS «Παγκόσμια Ελπίδα» στην πόλη Σοβέτο, στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ, και, μετά τη συνάντησή του με φορείς της ασθένειας και ειδικούς συμβούλους του κέντρου, δήλωσε βαθιά συγκινημένος.
«Είναι συναρπαστικό να βλέπει κανείς τόσους πολλούς ανθρώπους αφοσιωμένους στο να κάνουν κάτι για αυτή την τρομερή ασθένεια, που προκαλεί τον όλεθρο σε ολόκληρο τον πλανήτη» ανέφερε ο Κόλιν Πάουελ, απευθύνοντας έκκληση προς τους Νοτιοαφρικανούς να μην εγκαταλείψουν τους φορείς του AIDS.
«Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες που υποφέρουν από αυτή την ασθένεια την ελπίδα ότι μπορούν ακόμη να έχουν ρόλο στην κοινωνία, ότι μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν και ότι αξίζουν όλα όσα έχει να τους προσφέρει» τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ο οποίος έχει καταστήσει τη μάστιγα του AIDS κυρίαρχο θέμα της περιοδείας του στην Αφρική.
Μετά τη συνάντησή του, την Πέμπτη, με τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Τάμπο Μπέκι, ο Πάουελ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Μπέκι «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να αντιμετωπίσει τις τραγικές διαστάσεις του ιού του HIV στο αφρικανικό κράτος.
Ελπίδες στη μάχη κατά του AIDS
Στο μεταξύ, μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του πλανήτη, η GlaxoSmithKline, ήλθε σήμερα να ενισχύσει τον αγώνα για την καταπολέμηση του AIDS στην Αφρική, ανακοινώνοντας πως προτίθεται να μειώσει τις τιμές των φαρμάκων της κατά του ιού του HIV στην Κένυα.
«Ο αριθμός των πασχόντων στην Κένυα που λαμβάνουν φάρμακα είναι επικίνδυνα χαμηλός» δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας και προσέθεσε ότι η μείωση της τιμής των φαρμάκων θα συμβάλει στην αύξησή του.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.