Πρόστιμα και ρεκόρ στη διοργάνωση αλλά και πρωτιές για την Ελλάδα
Η εκπληκτική πορεία της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών δικαιώνεται και στα ατομικά στατιστικά του World League, καθώς τρεις διεθνείς κατέχουν θέσεις μέσα στην πρώτη τριάδα των ατομικών στατιστικών κατηγοριών. Παράλληλα, η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ το όριο προσέλευσης θεατών γλιτώνοντας και το πρόστιμο, κάτι που, όμως, δεν πέτυχαν η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία.
Η εκπληκτική πορεία της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών δικαιώνεται και στα ατομικά στατιστικά του World League, καθώς τρεις διεθνείς κατέχουν θέσεις μέσα στην πρώτη τριάδα των ατομικών στατιστικών κατηγοριών. Παράλληλα, η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ το όριο προσέλευσης θεατών γλιτώνοντας και το πρόστιμο, κάτι που, όμως, δεν πέτυχαν η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία.
Ο Μάριος Γκιούρδας είναι στην τρίτη θέση των σκόρερ με 66 πόντους, ένα μόλις λιγότερο από τον δεύτερο Μιλίνκοβιτς, ενώ πρώτος είναι ο Ολλανδός Σχιουλ.
Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας είναι και τέταρτος στους επιθετικούς με 55,67% επιτυχία. Ο Αργεντινός Μιλίνκοβιτς κατέχει την πρώτη θέση με 60,27%. Ο Ακης Χατζηαντωνίου «έπεσε» από την πρώτη θέση των μπλοκέρ με 0,93 μπλοκ ανά σετ, και στην πρώτη θέση ανέβηκε ο Κουβανός Πιμιέντα με 1,08. Πρωτιά έχει, όμως, η Ελλάδα στους πασαδόρους, με τον Βασίλη Κουρνέτα -όπως αναφέρθηκε και την Κυριακή από το news.in.gr- να είναι με διαφορά στην κορυφή της κατηγορίας.
Ελληνική απουσία έχει η κατηγορία των σέρβερ, με τον Νίκο Ρουμελιώτη να είναι 12ος με έξι άσους. Πρώτος είναι ο Γάλλος Γκρανβορκά με 14.
O λίμπερο της εθνικής, Χρήστος Δημητρακόπουλος, είναι 23ος στην κατηγορία των αμυντικών και 14ος στους υποδοχείς.
Στη δεύτερη αγωνιστική του World league, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, οι Ισπανοί, αν και αρχικά αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, δυσκόλεψαν την κατάσταση και πάλι γνωρίζοντας την ήττα από την Ιταλία με 3-2 (29-27, 24-26, 17-25, 25-23, 10-15) στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα.
Η Γιουγκοσλαβία παρέμεινε αήττητη επικρατώντας άνετα και πάλι της Πορτογαλίας με 3-0 (14-25, 15-25, 16-25), όπως και η Βραζιλία κερδίζοντας για δεύτερη φορά τη Γερμανία με 3-1(14-25, 25-19, 23-25, 24-26).
Τέλος, η Ολλανδία πήρε τη ρεβάνς από τις ΗΠΑ, πετυχαίνοντας παράλληλα και την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με 3-1 (23-25, 25-19, 22-25, 20-25).
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 3.
LIVE: Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από MEGA και COSMOTE SPORT 2.
Αυτοψία στα εν εξελίξει έργα αναβάθμισης, προϋπολογισμού περί το 1 εκ. ευρώ, πραγματοποίησαν ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης κι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος.
Το μεγαλύτερο μάθημα ποδοσφαίρου στον κόσμο, ενόψει του Μουντιάλ 2026, διεξήχθη σε μια πλατεία στην πόλη το Μεξικού και βρήκε θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Οι Μεξικανοί γιορτάζουν έτσι και ένα άλλο ρεκόρ, την 3η φορά που φιλοξενούν τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και αποφάσισαν να συνεχίσουν να το «φωνάζουν».