Επικίνδυνοι για την ανταγωνιστικότητα οι νέοι φόροι, λένε οι βιομήχανοι
Υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορεί κανείς να σκεφτεί για το ασφαλιστικό προτού επιβάλει νέους φόρους, καθώς αυτό θα έχει περαιτέρω επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος.
61
Υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορεί κανείς να σκεφτεί για το ασφαλιστικό προτού επιβάλει νέους φόρους, καθώς αυτό θα έχει περαιτέρω επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών επισήμανε ότι ο διάλογος θα είναι ουσιαστικός, καθώς έχει ήδη συμφωνηθεί ότι δεν τίθεται πλέον ζήτημα περιορισμού του χρόνου εργασίας, ενώ αντίθετα όλοι συγκλίνουν στη συνέχιση της τριμερούς χρηματοδότησης.
Οι βιομήχανοι τάσσονται υπέρ της πρότασης του ΥΠΕΘΟ για εξεύρεση νέων πόρων χωρίς περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση και, σύμφωνα με τη δήλωση του Λ.Αντωνακόπουλου, πριν από οποιονδήποτε νέο φόρο, θα πρέπει να βρεθούν οι «σημαντικές πηγές πόρων που μπορούν να συνεισφέρουν στο σύστημα». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι αποκρατικοποιήσεις, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, θα φέρουν σημαντικούς πόρους».
Όσον αφορά στη διάρκεια του κοινωνικού διαλόγου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε ότι αυτή δεν μπορεί να είναι προδιαγραμμένη, και κατέληξε: «Χρειάζεται ειλικρινής προσπάθεια από όλους μας για να έχουμε ένα βιώσιμο σύστημα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
- ΝΒΑ: «Καθάρισαν» οι Θάντερ, επιβίωσαν οι Νάγκετς
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
- Ανακατεύοντας την τράπουλα στην Κεντροαριστερά: Τι αλλάζει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442