Ο Καμπιλά διαλύει την κυβέρνηση της χώρας
Το σύνολο των μελών της κυβέρνησης του Κονγκό εκδίωξε την Πέμπτη ο πρόεδρος της χώρας, Ζοζέφ Καμπιλά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Κονγκό.
31
Το σύνολο των μελών της κυβέρνησης του Κονγκό εκδίωξε την Πέμπτη ο πρόεδρος της χώρας, Ζοζέφ Καμπιλά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Κονγκό.
Σε σχετική ανακοίνωση, που υπογράφεται από το διευθυντή του υπουργείου Προεδρίας της χώρας, Τεοφίλ Μπέμπα Φούντου, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος έλαβε την απόφαση αυτή λόγω της ανησυχίας του για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία χαρακτηρίζεται από την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, προβλήματα που επιτείνονται εξαιτίας και του πολέμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442