Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έγκριση για αύξηση της δόσης ιντερφερόνης βήτα-1 α
Βρυξέλλες: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CPMP) ενέκρινε την κυκλοφορία της υψηλότερης διαθέσιμης δοσολογίας του Rebif (ιντερφερόνης βήτα-1 α 44mcg) τρεις φορές την εβδομάδα και τη συνιστά ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βρυξέλλες: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CPMP) ενέκρινε την κυκλοφορία της υψηλότερης διαθέσιμης δοσολογίας του Rebif (ιντερφερόνης βήτα-1 α 44mcg) τρεις φορές την εβδομάδα και τη συνιστά ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η CPMP είναι η υπεύθυνη επιτροπή για την παροχή επιστημονικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αξιολόγησης Φαρμάκων, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κεντρικής διαδικασίας εγκρίσεων.
Έως τώρα, το ερώτημα περί οφέλους και ασφάλειας υψηλότερης δόσης ιντερφερόνης παρέμενε αναπάντητο και η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται να επιβεβαιώσει την αυξημένη αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της υψηλής δοσολογίας ιντερφερόνης βήτα-1 α.
Η έγκριση της CPMP στηρίχθηκε στην αξιολόγηση των στοιχείων από την τετραετή μελέτη PRISMS.
Σύμφωνα με κλινικά δεδομένα που προέκυψαν από τη μελέτη, η χορήγηση θεραπευτικής αγωγής με την υψηλότερη δυνατή δοσολογία ιντερφερόνης βήτα-1 α (χορηγούμενης τρεις φορές την εβδομάδα) στα πρώιμα στάδια της νόσου επιβραδύνει σημαντικά την πρόοδο της ασθένειας και θεωρείται ότι περιορίζει την καταστροφή των νευρικών ινών (νευραξόνων) στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η νόσος που προσβάλλει συχνότερα το κεντρικό νευρικό σύστημα νεαρών ενηλίκων. Σύμφωνα με στοιχεία, ο αριθμός των ασθενών ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια άτομα περίπου σε όλο τον κόσμο και σε 450.000 άτομα στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 άτομα εμφανίζουν την ασθένεια.
health.in.gr
- Ντόλι Πάρτον για Πρόεδρος: Θρίαμβος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής με 65% – «Εκθρόνισε τον Ομπάμα»
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442