Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
weather-icon 18o
Στη σκιά της βίας η επικείμενη συνάντηση Μπους – Σαρόν στην Ουάσινγκτον

Στη σκιά της βίας η επικείμενη συνάντηση Μπους – Σαρόν στην Ουάσινγκτον

Πεδία συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών στρατιωτών παραμένουν την Τρίτη η Λωρίδα της Γάζας και η Δυτική Όχθη, την ώρα που στην Ουάσινγκτον ο Αριέλ Σαρόν αναμένεται να έλθει ενώπιος ενωπίω με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

51

Πεδία συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών στρατιωτών παραμένουν την Τρίτη η Λωρίδα της Γάζας και η Δυτική Όχθη, την ώρα που στην Ουάσινγκτον ο Αριέλ Σαρόν αναμένεται να έλθει ενώπιος ενωπίω με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους.

Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στις ολονύχτιες συγκρούσεις που μαίνονταν σε Γάζα και Δ.Όχθη, ενώ το ήδη έκρυθμο κλίμα ήλθε να επιτείνει την Τρίτη η ανακοίνωση των Αρχών της Ιερουσαλήμ ότι δίνουν το πράσινο φως για την οικοδόμηση περίπου 3.000 κατοικιών σε έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους εβραϊκούς οικισμούς στην Πόλη της Ειρήνης.


Ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο ακήρυχτος πόλεμος στα εδάφη της Μέσης Ανατολής -παρά την αναβίωση των συνομιλιών σε ζητήματα ασφαλείας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αξιωματούχων- ο Αριέλ Σαρόν αναμένεται να έχει αργότερα την Τρίτη στην Ουάσινγκτον την πρώτη του συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους.


Οι Παλαιστίνιοι προειδοποιούν ενάντια στην επέκταση των οικισμών


Η ανακοίνωση για την επέκταση του οικισμού Χαρ Χομά, στα όρια της αραβικής ανατολικής Ιερουσαλήμ, έχει ήδη προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων, καθώς το ζήτημα των εβραϊκών οικισμών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στην ειρηνευτική διαδικασία.


Ο Παλαιστίνιος υπουργός Πληροφόρησης, Γιάσερ Αμπέντ Ράμπο, έσπευσε να προειδοποιήσει ότι η επέκταση των εβραϊκών οικισμών θα οδηγήσει σε περισσότερη βία. «Αυτή είναι η αληθινή πολιτική του Σαρόν και είναι η χειρότερη μορφή βίας που ασκείται εναντίον του παλαιστινιακού λαού και εναντίον της ειρήνης» δήλωσε στο Reuters, για να συμπληρώσει:


«Ο Σαρόν ιδρύει νέους οικισμούς, επεκτείνοντας τους ήδη υπάρχοντες. Εάν δεν σταματήσει, η κατάσταση θα εξακολουθήσει να επιδεινώνεται και θα έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη γι αυτό» υπογράμμισε ο Γιάσερ Αμπέντ Ράμπο.


Η Συρία κατηγορεί της ΗΠΑ για «τυφλή υποστήριξη» στο Ισραήλ


Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση Σαρόν – Μπους, η Συρία εξαπέλυσε την Τρίτη δριμύ κατηγορώ κατά του «γερακιού» του Λικούντ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον δεν είναι η αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην ταραγμένη Μέση Ανατολή, αλλά η περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών Ισραήλ – ΗΠΑ.


Η εφημερίδα Al-Baath, όργανο του ομώνυμου κυβερνώντος κόμματος της Συρίας, καταγγέλλει σε σημερινό δημοσίευμά της τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ότι παρέχει «τυφλή υποστήριξη» στο Ισραήλ, πολιτική που εάν συνεχιστεί θα οδηγήσει, σύμφωνα με τη Δαμασκό, σε κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
Cookies