3-2 την Ορεστιάδα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου
Μια ομάδα μόνος του ήταν ο Θοδωρής Μπάεφ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν την πληρότητα του έμψυχου δυναμικού τους και έτσι, έχοντας περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και παρουσιάζοντας πιο δεμένο σύνολο, νίκησαν με 3-2 την Ορεστιάδα και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τους περιμένει ο τροπαιούχος Ηρακλής.
66
Μια ομάδα μόνος του ήταν ο Θοδωρής Μπάεφ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν την πληρότητα του έμψυχου δυναμικού τους και έτσι, έχοντας περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και παρουσιάζοντας πιο δεμένο σύνολο, νίκησαν με 3-2 την Ορεστιάδα και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τους περιμένει ο τροπαιούχος Ηρακλής.
Και όμως το παιχνίδι δεν έδειχνε από την αρχή ότι θα είχε δραματική εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός -με τους Ντράκοβιτς και Θεοδωρίδη στη βασική σύνθεσή του- πήρε με χαρακτηριστική ευκολία το πρώτο σετ, κατέκτησε εξίσου άνετα το δεύτερο, όμως στο τρίτο σετ ξεκίνησε η αγωνιστική… ανάταση του Θοδωρή Μπάεφ.
Ο 25χρονος διαγώνιος της Ορεστιάδας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τρίτου σετ, που την έβαλε ξανά στο παιχνίδι.
Βλέποντας την εξέλιξη του αγώνα ο Ντανιέλε Ρίτσι αποφάσισε να… ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τους Τσακιρόπουλο και Γκομέζ, αλλά, μέχρι να προσαρμοστεί η ομάδα του στη νέα σύνθεσή της, η Ορεστιάδα είχε πάρει το σετ και είχε στείλει το ματς στο τάι μπρέικ.
Στο σετ της… ρουλέτας, πάντως, ο Ολυμπιακός θύμισε την ομάδα των δύο πρώτων σετ και κάνοντας λιγότερα λάθη από τους Εβρίτες πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για τον τελικό του φάιναλ φορ της Ξάνθης.
«Ξεκίνησα με τους Ντράκοβιτς, Θεοδωρίδη γιατί όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι πολύ καλοί. Μου έδωσαν αυτό που ζήτησα, όμως στον τελικό θα ξεκινήσω με τους Τσακιρόπουλο, Γκομέζ» είπε ο τεχνικός των Πειραιωτών, Ντανιέλε Ρίτσι.
Από την πλευρά του, ο Ζόραν Γκάιτς έδωσε συγχαρητήρια στους νεαρούς παίκτες του. «Δεν είναι εύκολο να παίζεις για πρώτη φορά σε σημαντική διοργάνωση και να προσπαθήσεις να πάρει τίτλο. Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαια» προσέθεσε ο προπονητής της Ορεστιάδας.
Τα σετ: 25-14, 25-20, 21-25, 24-26, 15-9
Ολυμπιακός: Ντράκοβιτς 13.5, Θεοδωρίδης 3.5, Κουρνέτας 3, Χριστοφιδέλης 15, Γκιούρδας 6.5, Ζελιάσκοφ 12.5/λ – Ρόχας, Καλαϊτσίδης, Γκομέζ 6.5, Τσακιρόπουλος 5.5.
Ορεστιάδα: Μποζίδης, Μπάεφ 31.5, Κουαΐνι 7.5, Παπάζογλου 4.5, Μπαρμπούδης, Κεμανετζής 5.5/λ – Βλασακίδης, Πέτρογλου 12, Χέρικ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
- Συναγερμός στην αγγλική αστυνομία για τον ημιτελικό Κυπέλλου Τσέλσι – Λιντς στο Γουέμπλεϊ
- Καρεμπέ: «Δεν τα παρατάμε ποτέ»
- Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός είναι δικαιωματικά το No1 αυτή τη στιγμή»
- Να δει το «αύριο» και όχι το «σήμερα»
- Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- LIVE: Λέτσε – Αταλάντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442