Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Ο εθελοντισμός κεντρικό σημείο των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη Γιάννα Αγγελοπούλου – Πρέπει να εξασφαλ

Ο εθελοντισμός κεντρικό σημείο των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη Γιάννα Αγγελοπούλου – Πρέπει να εξασφαλ

Την τακτική πάνω στην οποία θα εργαστεί ο οργανισμός προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ανέλυσε η πρόεδρός του, Γιάννα Αγγελοπούλου, στην εκδήλωση με την οποία τέθηκε σε ισχύ το πρόγραμμα «Εθελοντισμός - Αθήνα 2004». «Δίχως τον εθελοντισμό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ήταν σαν όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις» εξήγησε αναδεικνύοντας το μέγεθος του εγχειρήματος.

63

Την τακτική πάνω στην οποία θα εργαστεί ο οργανισμός προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ανέλυσε η πρόεδρός του, Γιάννα Αγγελοπούλου, στην εκδήλωση με την οποία τέθηκε σε ισχύ το πρόγραμμα «Εθελοντισμός – Αθήνα 2004». «Δίχως τον εθελοντισμό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ήταν σαν όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις» εξήγησε αναδεικνύοντας το μέγεθος του εγχειρήματος.

«Οι Αγώνες επιστρέφουν στην πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία. Έχουμε την υποχρέωση όχι μόνο να την εφαρμόσουμε αλλά να την προωθήσουμε» επισήμανε η Γιάννα Αγγελοπούλου.


Στη συνέχεια ανέλυσε το πρόγραμμα του οργανισμού για τον εθελοντισμό, προσθέτοντας ότι απαιτούνται τρία με τέσσερα χρόνια για την προετοιμασία των εθελοντών:


«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις.
Πρώτη είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού με κύριους στόχους
την ενημέρωσή του για όλες τις παραμέτρους του προγράμματος, καθώς και τη
διατήρηση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης μέχρι και τη λήξη των αγώνων.


»Η δεύτερη φάση αφορά στη δημιουργία στρατηγικού φορέα υλοποίησης του προγράμματος του εθελοντισμού.


»Η τρίτη φάση έχει να κάνει με το στρατηγικό σχεδιασμό και το πρόγραμμα δράσης.


»Η τέταρτη φάση είναι το 2004, η χρονιά διεξαγωγής των Αγώνων όπου θα γίνουν τα test events, η πρόβα για τη διοργάνωση».


Η Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε ότι δημιουργείται ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, ειδικά για το πρόγραμμα του εθελοντισμού, και κατέληξε αναφερόμενη στο σχέδιο δράσης για τους εθελοντές: «Πρέπει να τους εξασφαλίσουμε έναν κλιμακούμενο ενθουσιασμό. Η κορύφωσή του θα είναι κατά τη διάρκεια των Αγώνων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies