Ζήτησα από το Γ.Σγουρό να παραιτηθεί για να ασχοληθεί περισσότερο με την Ολυμπιακή προετοιμασία
Στην αποκλειστική απασχόληση του Γιάννη Σγουρού για την καλύτερη Ολυμπιακή προετοιμασία της Αθήνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποσκοπούσε η αποπομπή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην αποκλειστική απασχόληση του Γιάννη Σγουρού για την καλύτερη Ολυμπιακή προετοιμασία της Αθήνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποσκοπούσε η αποπομπή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Ζήτησα χθες και εγγράφως την παραίτηση του κ. Γιάννη Σγουρού από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, διατυπώνοντάς του παράλληλα την πρόταση να ασχοληθεί ενεργότερα με την Ολυμπιακή προετοιμασία στο πλαίσιο της Αθήνα 2004, ένα ζήτημα για το οποίο είχαμε συζητήσει διεξοδικά.
»Εξήγησα στον κ. Σγουρό το αυτονόητο: ότι η θέση του γενικού γραμματέα είναι θέση ιδιαίτερης εμπιστοσύνης με τον υπουργό, και η αποχώρηση από αυτήν δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ένδειξη μη αναγνώρισης του έργου του» αναφέρει στην επιστολή – απάντηση προς τη δήλωση του Γιάννη Σγουρού ο κ. Βενιζέλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την απάντησή του ο υπουργός δημοσιοποίησε και την επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη προς τον τέως ΓΓΑ ζητώντας του να παραιτηθεί, καθώς δηλώνει: «Δίνω στη δημοσιότητα αυτή την επιστολή, επειδή ήδη έχει δοθεί η απαντητική επιστολή του κ. Σγουρού, πράγμα απολύτως ασυνήθιστο στις περιπτώσεις αλλαγής γενικού γραμματέα»:
«Στην προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Πολιτισμού είχα την ευκαιρία να υπογράψω το διορισμό σου στη θέση του ΓΓΑ και να συνεργαστώ μαζί σου με ωραίο και αποτελεσματικό τρόπο. Αλλωστε, η θητεία αυτή συνέπεσε με τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου του 1997.
»Στη νέα αυτή περίοδο πιστεύω ότι πρέπει να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου προς τον ελληνικό αθλητισμό από μία άλλη θέση, πιο κοντά στον πυρήνα της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Η θέση σου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρσης Βαρών και η προσφορά σου και η εμπειρία σου στο χώρο των εθνικών ομοσπονδιών συνιστούν εγγύηση και προδιαγράφουν το θετικό αποτέλεσμα. Για τα θέματα αυτά συζητήσαμε διεξοδικά. Σε παρακαλώ, συνεπώς, να υποβάλεις την παραίτησή σου από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού.
»Σε ευχαριστώ θερμά για την προσφορά σου. Η θητεία σου στη ΓΓΑ είναι ένα μόνο από τα πολλά στάδια της διαδρομής σου στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Η συνεργασία μας θα είναι πάντα ουσιαστική και στενή.»
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο στη Γλυφάδα με 71-57 του Πανιωνίου για την 25η αγωνιστική GBL και σε περίπτωση που οι «κυανέρυθροι» ηττηθούν από τον Άρη, τότε θα υποβιβαστούν στην Α2 ανδρών.
LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ. Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ για την 33η αγωνιστική της Premier League.
Επέστρεψε στις νίκες η Μίλαν, μετά από δυο αγωνιστικές. Πάντως, δεν ήταν καλή απέναντι στην ουραγό Βερόνα που την απείλησε και με ισοφάριση αλλά η νίκη είναι σημαντική. Το γκολ ο Ραμπιό στο 41’.