Ακίνδυνη η κατανάλωση βοοειδών υποστηρίζει καθηγητής νευρολογίας
Θεσσαλονίκη: "Η νόσος των τρελών αγελάδων" δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο με την κατανάλωση του μοσχαρίσιου κρέατος ούτε με την κατανάλωση κανενός είδους κρέατος, διότι μεταδίδεται κατά κύριο λόγο σε ομοειδή όντα και συνεπώς η κατανάλωση κρέατος είναι ακίνδυνη" διαβεβαίωσε σήμερα ο καθηγητής νευρολογίας του ΑΠΘ και μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος παρακολούθησης της νόσου Σταύρος Μπαλογιάννης.
Θεσσαλονίκη: «Η νόσος των τρελών αγελάδων» δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο με την κατανάλωση του μοσχαρίσιου κρέατος ούτε με την κατανάλωση κανενός είδους κρέατος, διότι μεταδίδεται κατά κύριο λόγο σε ομοειδή όντα και συνεπώς η κατανάλωση κρέατος είναι ακίνδυνη» διαβεβαίωσε σήμερα ο καθηγητής νευρολογίας του ΑΠΘ και μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος παρακολούθησης της νόσου Σταύρος Μπαλογιάννης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ και στο Σωτήρη Θεολογίδη, ο διευθυντής της A’ Nευρολογικής Kλινικής του Noσοκομείου της ΑΧΕΠΑ Σταύρος Μπαλογιάννης υποστήριξε ότι η συχνότητα εμφάνισης της νόσου στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι μία στα δέκα εκατομμύρια, σε ετήσια βάση.
Όσον αφορά στον τρόπο μετάδοσής της, ο καθηγητής είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικός και ισχυρίζεται ότι δεν μεταδίδεται με την κατανάλωση κρέατος, εφόσον το κρέας δεν έχει λοιμογόνο δράση. Η νόσος μεταδίδεται από είδος σε είδος, αλλά δεν μπορεί να κάνει υπέρβαση είδους κατά τη φυλογενετική κλίμακα, παρά μόνο «διαμέσου ενοφθαλμισμού εις την εγκεφαλική ουσία του δέκτη» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε άνθρωπο.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Η Νάξος στους πιο μαγευτικούς ηλιόλουστους προορισμούς της Ευρώπης για τους Ιρλανδούς
- Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών εξαιτίας των ακριβών καυσίμων
- O Πασκουάλ πήρε θέση για τα σενάρια μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα
- Νέα Υόρκη: Έκλεισε το αεροδρόμιο LaGuardia μετά την σύγκρουση αεροσκάφους της AiR Canada με όχημα εδάφους
- «Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]
- Νέα ανατροπή στην υπόθεση Γκριεζμάν – Φεύγει από την Ατλέτικο και πάει MLS
- Πάσχα στο Amirandes: Μια αυθεντική κρητική εμπειρία στο εμβληματικό resort της Grecotel
- Αποστροφή ή σαγήνη; Prada και Τζόρνταν Γούλφσον προβοκάρουν τη μόδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)
















![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442