Κυριακή 12 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Συντριβή 1-5 και αποκλεισμός της εθνικής παίδων από την Κροατία

Συντριβή 1-5 και αποκλεισμός της εθνικής παίδων από την Κροατία

Μολονότι η ισοπαλία αρκούσε για να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η εθνική μας ομάδα των παίδων αποκλείστηκε, καθώς στο δεύτερο αγώνα της στην προκριματική φάση συνετρίβη με 1-5 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Κροατίας.

63

Μολονότι η ισοπαλία αρκούσε για να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η εθνική μας ομάδα των παίδων αποκλείστηκε, καθώς στο δεύτερο αγώνα της στην προκριματική φάση συνετρίβη με 1-5 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Κροατίας.

Η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει την Τρίτη της Σλοβενίας με 5-2, αλλά δεν κατόρθωσε να πάρει τουλάχιστον τον ένα βαθμό.


Βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο ημίχρονο με τέρμα του Μπρίζιτς και παραλίγο να ισοφαρίσει στο 37, όταν σουτ του Αραμπατζή προσέκρουσε στο δοκάρι. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι Κροάτες διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μπάσιτς και ο Γιαντσέτοβιτς πέτυχε το 0-3 στο 52.


Η Ελλάδα μείωσε στο 65 με τον Καμπουρίδη, αλλά δέχτηκε ακόμη δύο γκολ, στο 73 από τον Κράντσερ με πέναλτι και στο 80 από τον Μπρίζιτς.


Η Κροατία πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί το 2001 στην Αγγλία.


Η σύνθεση της εθνικής μας ομάδας ήταν: Βενετάκης, Καρακώστας, Παπαδημήτρης, Τζελίνης (41Τσιμπανάκος), Στάντζος (50 Σπυριδάκης), Νάκας, Αραμπατζής, Καμπουρίδης, Κατσαρός, Κανακούδης (48 Ρόππας), Σίμος.


Λάκης Σημαιοφορίδης: Πλασματικό το σκορ


«Θεωρώ το σκορ πλασματικό και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού. Δεχθήκαμε ένα γκολ από μακρινή απόσταση και κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα, ενώ είμαστε άτυχοι όταν το σουτ του Αραμπατζή βρήκε το δοκάρι (35). Αν γινόταν το 1-1, το παιχνίδι θα είχε διαφορετική τροπή. Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε και το είχα αναφέρει και μετά το παιχνίδι με την Σλοβενία, ότι το διάστημα μία ημέρας ξεκούρασης, δεν είναι αρκετό, ενώ οι Κροάτες είχαν τέσσερις ημέρες ξεκούρασης. Πιστεύω πολύ σε αυτήν την νεανική ομάδα, όπου υπάρχουν πολλά ταλέντα και θα επανδρώσουν τις μεγάλες ομάδες. Συγχαρητήρια στην Κροατία και καλή επιτυχία στα τελικά» δήλωσε αμέσως μετά το ματς ο προπονητής της εθνικής π;αίδων Λάκης Σημαιοφορίδης


Από την πλευρά του ο κόουτς των Κροατών, Ίβαν Γκουντέλι χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του. «Νομίζω ότι η νίκη της ομάδας μου είναι δίκαιη, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως η ελληνική. Το σκορ όμως, αδικεί την ελληνική ομάδα, ενώ το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή, αν ο επιθετικός της Ελλάδας, ισοφάριζε ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν το σουτ που επιχείρησε βρήκε το δοκάρι. Ευχαριστώ, τους ανθρώπους της ΕΠΣ Χαλκιδικής, για την άριστη φιλοξενία που είχαμε και εύχομαι καλή επιτυχία στην εθνική Ελλάδας».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Απριλίου 2026
Cookies