Τετ – α – τετ Σημίτη – Χριστόδουλου στο δείπνο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Για πρώτη φορά έπειτα από τρεις ολόκληρους μήνες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν επί δέκα λεπτά σε εγκάρδιο κλίμα στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρολομαίου ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ξενοδοχείο Αστέρας στη Βουλιαγμένη.
35
Για πρώτη φορά έπειτα από τρεις ολόκληρους μήνες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν επί δέκα λεπτά σε εγκάρδιο κλίμα στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρολομαίου ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ξενοδοχείο Αστέρας στη Βουλιαγμένη.
Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής χαρακτήρισαν τη συνάντηση του κ. Χριστόδουλου με τον πρωθυπουργό ένα πρώτο θετικό βήμα για την έναρξη διαλόγου, χωρίς δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα. Ωστόσo, οι δύο άντρες δεν αναφέρθηκαν στο επίμαχο θέμα των νέων ταυτοτήτων.
Εξάλλου, καταλυτικό ρόλο για τη σημερινή προσέγγιση του κ. Σημίτη με τον Αρχιεπίσκοπο έπαιξε και η επισήμανση του δεύτερου στο μεσημβρινό γεύμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος δεν επιζητεί κοσμική ή πολιτική εξουσία.
Το δείπνο που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη διήρκεσε από τις 21:00 έως τις 23:30. Ο κ. Χριστόδουλος προσφωνώντας τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας έδωσε απάντηση σε όσους τον έχουν επικρίνει για την πολιτική του, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία «δεν είναι ούτε ανύπαρκτη ούτε μειονεκτική ούτε πνευματικώς ανάπηρη. Με τη χάρη του Θεού είναι μία εκκλησία ζωντανή, δυναμική, αξιότιμη και αξιοπρεπής.»
Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον κ. Χριστόδουλο για τη φιλοξενία και τόνισε ότι η βασιλεία του Θεού είναι δικαιοσύνη και αγάπη.
Στο δείπνο παρευρέθησαν, επίσης, ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη.
Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη δυσαρέσκειά του από τη στάση και τις αιχμές που άφησε χθες, Τρίτη, εναντίον του ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος
Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχωρεί αύριο για την Κωνσταντινούπολη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έλλη Λαμπέτη: Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της
- Ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση με την AI εικόνα του ως «Χριστού»
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η τέχνη να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις
- Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν περιπτερά στο πόδι
- Πάνω από 18.000 αλκοτέστ στις γιορτές του Πάσχα – Μόλις 100 οι παραβάτες
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442