Χρήση απαγορευμένων ουσιών από δύο μέλη της Ολυμπιακής ομάδας;
Βόμβα έσκασε στην ελληνική Ολυμπιακή ομάδα, μετά τις πληροφορίες ότι -αρχικά τουλάχιστον- δύο από τους Ελληνες αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Αυτό υποστηρίζει με σημερινά του δημοσιεύματα σύσσωμος σχεδόν ο ελληνικός Τύπος, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει τα ονόματα των αθλητών που πιάστηκαν στον έλεγχο.
75
Βόμβα έσκασε στην ελληνική Ολυμπιακή ομάδα, μετά τις πληροφορίες ότι -αρχικά τουλάχιστον- δύο από τους Ελληνες αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Αυτό υποστηρίζει με σημερινά του δημοσιεύματα σύσσωμος σχεδόν ο ελληνικός Τύπος, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει τα ονόματα των αθλητών που πιάστηκαν στον έλεγχο.
Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για έναν αθλητή της ομάδας ποδηλασίας και μία αθλήτρια του στίβου, που βρέθηκαν θετικοί σε στανοζολόλη (χρήση της οποίας είχε βρεθεί να κάνει ο Καναδός σπρίντερ Μπεν Τζόνσον) και ναδρολόνη αντίστοιχα. Και τα δύο είναι αναβολικά στεροειδή, η χρήση των οποίων τιμωρείται με διετή αποκλεισμό από τις αγωνιστικές δραστηριότητες. Κάτι που σημαίνει ότι, αν τελικά οριστικοποιηθεί η παρανομία των δύο αθλητών, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την ελληνική αποστολή στο Σίδνεϊ.
Η ανακοίνωση των ονομάτων είναι καθαρά θέμα χρόνου, αφού χθες αναμενόταν να ανοιχτεί και το δεύτερο δείγμα ούρων των δύο αθλητών και να ολοκληρωθεί και τυπικά ο έλεγχος.
Ολοι οι αθλητές που θα αποτελέσουν την ελληνική ομάδα στο Σίδνεϊ ήταν υποχρεωμένοι να περάσουν από αντιντόπινγκ κοντρόλ, την ευθύνη για τη διενέργεια του οποίου είχε η ΕΟΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
- «Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Τρεντ Φόρεστ» (pic+vid)
- Ρόμα σε κρίση: 111,5 εκατ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
- Δραματική εξέλιξη με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- «Αρμάνι, Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης για Πίτερς»
- Υπουργός Αθλητισμού Ιράν: «Λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής μας στο Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442