Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Ο Μπλερ ανακοινώνει αλλαγές στο βρετανικό ΕΣΥ

Ο Μπλερ ανακοινώνει αλλαγές στο βρετανικό ΕΣΥ

Σχέδια για την ενίσχυση του βρετανικού ΕΣΥ, του γνωστού NHS, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, τα οποία περιλαμβάνουν την αύξηση του αριθμού των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των κλινών στα νοσοκομεία. Ο Μπλερ ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι οι προτεινόμενες αλλαγές είναι οι πρώτες που από τότε που συστήθηκε το NHS, το 1948.

67

Σχέδια για την ενίσχυση του βρετανικού ΕΣΥ, του γνωστού NHS, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, τα οποία περιλαμβάνουν την αύξηση του αριθμού των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των κλινών στα νοσοκομεία. Ο Μπλερ ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι οι προτεινόμενες αλλαγές είναι οι πρώτες που από τότε που συστήθηκε το NHS, το 1948.

O Mπλερ αναμένεται να προκηρύξει εκλογές το 2001 και, φυσιολογικά, βιάζεται να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές στο ΕΣΥ, καθώς η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέκαθεν αποτελούσε σημαντικό θέμα για το εκλογικό σώμα της Βρετανίας.


Το νομοσχέδιο ανακοινώνεται μόλις οκτώ ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση υπομνήματος του πρωθυπουργικού συμβούλου Φίλιπ Γκουλντ, με το οποίο ενημέρωνε την κυβέρνηση ότι οι ψηφοφόροι πιστεύουν πως, από τότε που ανέλαβαν την κυβέρνηση οι Εργατικοί, δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή στα προβλήματα στο χώρο της υγείας.


Στον προϋπολογισμό, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να αυξήσει κατά 6,1% ετησίως έως το 2004 τις δαπάνες για την υγεία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Πέμπτη τον τρόπο με τον οποίο θα κατανείμει αυτά τα επιπλέον χρήματα και δεσμεύτηκε ότι, έως το 2005, θα έχει μειωθεί ο χρόνος αναμονής για χειρουργική επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο από τρεις μήνες σε επτά εβδομάδες.


Επιπλέον, στις αρχές του 2002, οι ασθενείς που δεν έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση -επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες ιατρικές κλίνες ή γιατροί- θα υποβάλονται στην απαραίτητη επέμβαση μέσα σε 28 ημέρες, σε ιδιωτικά νοσοκομεία και με έξοδα του κράτους. Σήμερα, πολλοί ασθενείς στη Βρετανία χρειάζεται να περιμένουν ακόμη και ένα χρόνο για να υποβληθούν σε εγχειρήσεις που δεν θεωρούνται επείγουσες.


Ο Μπλερ είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προσλάβει 7.500 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και να αυξήσει κατά 7%τον αριθμό του νοσηλευτικού προσωπικού. Τέλος, σχεδιάζει να συστήσει ομάδες που θα επισκέπτονται τα νοσοκομεία ως ασθενείς και θα επιτηρούν το επίπεδο των παροχών υγείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies