Ακριβός συμβιβασμός ΕΜΙ – ΜP3.com
Τα τραγούδια του μουσικού ρεπερτορίου της EMI θα μπορούν να ακούν μέσω Internet οι ιδιοκτήτες των αντίστοιχων μουσικών CD κάνοντας χρήση της υπηρεσίας My.MP3.com, μετά τη δαπανηρή συμφωνία που υπέγραψε την Πέμπτη o μουσικός δικτυακός τόπος MP3.com με την EMI.
39
Τα τραγούδια του μουσικού ρεπερτορίου της EMI θα μπορούν να ακούν μέσω Internet οι ιδιοκτήτες των αντίστοιχων μουσικών CD κάνοντας χρήση της υπηρεσίας My.MP3.com, μετά τη δαπανηρή συμφωνία που υπέγραψε την Πέμπτη o μουσικός δικτυακός τόπος MP3.com με την EMI.
Η MP3.com θα καταβάλει αποζημίωση περίπου 20 εκατ. δολαρίων (7,2 δισ. δρχ.) στην ΕΜΙ για τις ζημίες που υπέστη η τελευταία εξαιτίας της. Επιπλέον, θα πληρώνει ένα -απροσδιορίστου προς το παρόν ύψους- αντίτιμο κάθε φορά που εγγράφεται ένας χρήστης στην υπηρεσία My.MP3.com για τη χρήση των τραγουδιών της EMI και ένα ακόμα κάθε φορά που ο χρήστης ακούει κάποιο από τα τραγούδια της.
Την Παρασκευή το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο θα αποφασίσει εάν η αποζημίωση που θα κληθεί να πληρώσει η MP3.com στις δισκογραφικές εταιρείες, που τη μήνυσαν τον Ιανουάριο για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των πνευματικών τους δικαιωμάτων, θα προσδιοριστεί ανά τραγούδι ή ανά άλμπουμ.
Θα αποφασίσει, επίσης, εάν η MP3.com παραβίασε τη νομοθεσία εκ προθέσεως. Σε περίπτωση που αποδειχθεί αυτό, εκτιμάται ότι οι αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλει η MP3.com θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Το ύψος τους θα οριστεί από περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις 28 Αυγούστου.
Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει ανάλογη συμφωνία με τη Warner Music και την BMG, ενώ βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τις δύο ακόμα δισκογραφικές εταιρείες που τη μήνυσαν, τις Sony Music και Universal Music.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Οικονομία: Από τους Baby Boomers στην Gen Z – Πώς επενδύει τα χρήματά της η κάθε γενιά
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
- Κρήτη: Στην εντατική 19χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442