Περισσότεροι από 100 νεκροί σε συντριβή αεροπλάνου Concorde στη Γαλλία
Υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο τύπου Concorde των γαλλικών αερογραμμών με προορισμό τη Νέα Υόρκη συνετρίβη το απόγευμα της Τρίτης κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ της γαλλικής πρωτεύουσας. Οπως αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπάρχουν επιζώντες ανάμεσα στους 109 επιβαίνοντες, 100 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος.
25
Υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο τύπου Concorde των γαλλικών αερογραμμών με προορισμό τη Νέα Υόρκη συνετρίβη το απόγευμα της Τρίτης κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ της γαλλικής πρωτεύουσας. Οπως αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπάρχουν επιζώντες ανάμεσα στους 109 επιβαίνοντες, 100 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το γαλλικό αεροδρόμιο δίπλα σε ξενοδοχείο της αλυσίδας Relais Bleu της περιοχής. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για έναν επιζώντα αλλά και για άλλους τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 12 τραυματίες στο σημείο της πρόσκρουσης, χωρίς όμως τίποτα να έχει επιβεβαιωθεί. Στην περιοχή έχουν καταφτάσει ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, καθώς φλέγονται τα συντρίμμια του αεροπλάνου.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι το αεροπλάνο είχε τυλιχτεί στις φλόγες πριν από την πρόσκρουσή του λίγο έξω από την πόλη Γκονές και η συντριβή του ακούστηκε σαν μια μικρή πυρηνική έκρηξη. Το σύνολο των επιβατών ήταν Γερμανοί οι οποίοι μετέβαιναν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν σε κρουαζιέρα, σύμφωνα με την Air France.
Πρόσφατα Γαλλία και Βρετανία, οι οποίες είναι και οι μοναδικές χώρες που χρησιμοποιούν τα Concorde, είχαν παραδεχτεί ότι τα αεροπλάνα είχαν παρουσιάσει μικρορωγμές στα φτερά, τονίζοντας όμως ότι το γεγονός ήταν άνευ σημασίας.
Τα Concorde θεωρούνταν τα πλέον ασφαλή αεροσκάφη, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε συντριβεί κανένα. Είναι το μοναδικό υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο, κατασκευάζεται από τη γαλλική εταιρεία Aerospatiale και μπορεί να μεταφέρει 100 επιβάτες με ταχύτητα 1.336 μίλια την ώρα.
ΑΠΕ,Reuters
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442