Αντιδράσεις στην Τουρκία για το πριμ-μαμούθ στη Γαλατάσαραϊ
Την έντονη κριτική του τουρκικού Τύπου δέχεται το Ταμείο Προβολής της Τουρκίας, που προτίθεται να ανταμείψει τη Γαλατάσαραϊ με 35 εκατομμύρια δολάρια (13 δισ. δρχ.) για την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA. Με αυτό το ποσό μπορούν να ανεγερθούν τέσσερα κρατικά νοσοκομεία ή 22 σχολεία σχολιάζει η εφημερίδα Radikal.
63
Την έντονη κριτική του τουρκικού Τύπου δέχεται το Ταμείο Προβολής της Τουρκίας, που προτίθεται να ανταμείψει τη Γαλατάσαραϊ με 35 εκατομμύρια δολάρια (13 δισ. δρχ.) για την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA. Με αυτό το ποσό μπορούν να ανεγερθούν τέσσερα κρατικά νοσοκομεία ή 22 σχολεία σχολιάζει η εφημερίδα Radikal.
Οι Τούρκοι φυσικά και αποδέχονται την έγκριση κρατικού κονδυλίου για την πριμοδότηση της Γαλατάσαραϊ, που έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά δεν αποδέχονται την ιδέα να δοθεί τόσο μεγάλο ποσό στους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά το ακριβές ύψος του ποσού ούτε η ημερομηνία που θα το καταβάλει η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε εκπρόσωπος της Γαλατάσαραϊ.
Αρχικά, είχε υποβληθεί πρόταση για πριμ ύψους 3,5 δισσεκατομυρίων δραχμών, μόνο που ο δεκαπλασιασμός του φαντάζει προκλητικό για το δημόσιο αίσθημα.
Η τουρκική Εθνοσυνέλευση πρόκειται να συνεδριάσει εντός των ημερών, προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί η απόφαση του ταμείου Προβολής της Τουρκίας.
Πολλοί πάντως εκτιμούν πως το πριμ-μαμούθ, που επιθυμεί να δώσει η Τουρκία στη Γαλατάσαραϊ, είναι για την επούλωση των τεράστιων οικονομικών της πληγών, καθώς απειλείται με φυγή πολλών αστέρων της, γεγονός που θα μειώσει τη δυναμικότητά της και κατ επέκταση την ανταγωνιστικότητά της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Το Ταμείο Προβολής της Τουρκίας δρα υπό την αιγίδα της τουρκικής κυβέρνησης, και ειδικότερα του εκάστοτε πρωθυπουργού της Τουρκίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- LIVE: Ίντερ – Ρόμα
- Λουτσέσκου: Αναχωρεί άμεσα για τη Ρουμανία λόγω της υγείας του πατέρα του
- Καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ελ Κααμπί (vid)
- Μπενίτεθ: «Δίκαιο το αποτέλεσμα με ΠΑΟΚ, μπορούσαμε να είχαμε καλύτερες επιλογές»
- Άνοιξε το σκορ η ΑΕΚ με Κοϊτά (vid)
- ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Ισοπαλία στην Τούμπα με δύο χαμένους (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442