Παρασκευή 08 Μαϊου 2026
weather-icon 22o
Μουσικό επταήμερο στη Θεσσαλονίκη

Μουσικό επταήμερο στη Θεσσαλονίκη

Σεπτέμβριος του 69 και οι Δόμνα Ευνουχίδου, Aλκης Μπαλτάς και Βύρων Φιδετζής χαμογελούν. Η 1η μουσική εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών είναι πια γεγονός, χάρη στη διοίκηση της Διεθνούς Eκθεσης Θεσσαλονίκης. Το Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών γέμισε μουσική.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

43

Σεπτέμβριος του 69 και οι Δόμνα Ευνουχίδου, Aλκης Μπαλτάς και Βύρων Φιδετζής χαμογελούν. Η 1η μουσική εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών είναι πια γεγονός, χάρη στη διοίκηση της Διεθνούς Eκθεσης Θεσσαλονίκης. Το Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών γέμισε μουσική.

Τα επόμενα χρόνια, ο θεσμός εξελίχθηκε, άλλαξε όνομα, και σήμερα οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες με την 28η διοργάνωσή τους μας υπενθυμίζουν πως, για να πραγματοποιηθεί ένα τρελό όνειρο, αρκούν η διάθεση, η τόλμη και ένας φορέας που ενδιαφέρεται.


Οι φίλοι της μουσικής, όπως γίνεται χρόνια τώρα, θα παρακολουθήσουν έργα σύγχρονων και κλασικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, με Ελληνες και ξένους ερμηνευτές.


Επίσης, ο 10ος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου θα δώσει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους, διαγωνιζόμενοι από τις 6 ως τις 9 Μαΐου σε δύο κατηγορίες:


1. Duo: για πιάνο με φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο ή φαγκότο


2. Duo: για πιάνο με βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο ή κοντραμπάσο


Τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες αποτελούν επτά βραδιές, με εναρκτήρια αυτήν του Σαββάτου 6/5. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο της Δ.Ε.Θ. Ιωάννης Βελλίδης με ώρα έναρξης την 9η μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το (031) 291.215.


Συνοπτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων



6/5: Trio Cordes Europeen



8/5: Αφιέρωμα στην Jazz



10/5: Συναυλία με τους καλλιτέχνες που θα βραβευτούν στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου



15/5: Ρεσιτάλ Πιάνου, Bernard Ringeissen



17/5: Melos Brass Σύνολο χάλκινων Πνευστών



21/5: Ζωή Σαμσαρέλου, πιάνο Dimitri Tombassov, βιολί Thilo Krigar, βιολοντσέλο



23/5: Εκδήλωση-Αφιέρωμα σε Θεσσαλονικείς Συνθέτες που δημιούργησαν στον 20ό αιώνα με έργα των: Αστρινίδη, Δέλλα, Θεοφάνους, Θυμή, Μαργαρίτη, Μιχαηλίδη, Ριάδη, Βασιλειάδη, Μπαλτά, Θέμελη, Μοιρισκλάβου, Σιέμπη, Νικήτα, Κασσάρα και Σαμαρά.



Νίκος Λεγάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 08 Μαϊου 2026
Cookies