Προμηθέας Πάτρας – Μαρούσι 92-100: Οι Αμαρουσιώτες συμπλήρωσαν το Final 8 του Κυπέλλου – Τα ζευγάρια
Το Μαρούσι τσέκαρε το τελευταίο εισιτήριο για το Final 8 Κυπέλλου Ανδρών (17-21, Ηράκλειο) με το 100-92 επί του Προμηθέα στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα. - Δείτε τα ζευγάρια.
Το Μαρούσι εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, επικρατώντας του Προμηθέα στην Πάτρα με 100-92, σε νοκ άουτ αγώνα των Play In. Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου ο Άρης, στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Η ομάδα των βορείων προαστίων αξιοποίησε την εξαιρετική απόδοση του Τζόρνταν Κινγκ, ο οποίος είχε 30 πόντους με 8/11 τρίποντα, ενώ οι απουσίες των γηπεδούχων επηρέασαν σημαντικά την αντίδρασή τους στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Εκτός του Τζόρνταν με διψήφιο αριθμό πόντων τελείωσαν τον αγώνα οι Γουίλιαμς (17π.), Πάπας (15π.) και Μέικον (14π.), ενώ από τους Αχαιούς πάλεψαν οι Τζόρνταν και Κλοντέλ με 25 και 24 πόντους, αντίστοιχα.
Από την αρχή, οι δύο ομάδες επέδειξαν γρήγορο ρυθμό και υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Το Μαρούσι προηγήθηκε αρχικά με 19-13, όμως ο Προμηθέας αντέδρασε και έμεινε σε απόσταση αναπνοής μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (23-27). Στη δεύτερη περίοδο η αναμέτρηση ήταν σκληρή, με πολλές φάσεις στα όρια των φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, κατάφεραν να χτίσουν διαφορά έξι πόντων και να πάρουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια κρατώντας μικρό προβάδισμα (45-44).
Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Μαρούσι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των γηπεδούχων και την αστοχία τους, με τον Κινγκ να δίνει νέο προβάδισμα στην ομάδα του (71-73). Στην τελευταία περίοδο, οι εμφανείς απουσίες και η κόπωση του Προμηθέα επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να εξασφαλίσουν μία διψήφια διαφορά (75-85) και να φτάσουν άνετα στη νίκη.
Μπορείτε να δείτε την στατιστική της αναμέτρησηςΕΔΩ
*Τα εισιτήρια για το Allwyn Final 8 Κυπέλλου Ανδρών έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση του κοινού και μπορείτε να τα προμηθευτείτε ΕΔΩ. Υπενθυμίζουμε πως την πρόκρισή τους για το Allwyn Final 8 εξασφάλισαν η ΑΕΚ, ο Άρης Betsson, ο Ηρακλής, το Μαρούσι Chery, η Μύκονος Betsson, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο ΠΑΟΚ.
Το πρόγραμμα του Allwyn Final 8 Κυπέλλου Ανδρών είναι το εξής:
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Αυτοί είναι οι διαιτητές που όρισε η ΚΕΔ να σφυρίξουν τα ματς της 23ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ούγγρος, Μπόγκναρ, στο Παναθηναϊκός - Άρης, Παπαπέτρου στον ΠΑΟΚ, Τσιμεντερίδης στην ΑΕΚ και Πολυχρόνης στον Ολυμπιακό.
Με μια σειρά αναρτήσεών του στο X, ο σταρ της Αναντολού Εφές, Σέιν Λάρκιν, απάντησε σε όσα είπε για τον τραυματισμό του ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, εξαπολύοντας μια απίθανη προσωπική επίθεση εναντίον του Τούρκου παλαίμαχου άσου.
Το μήνυμα της επόμενης μέρας αλλά και της επόμενης... σεζόν, έστειλε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, μετά τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από τη Λεβερκούζεν.