Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Αυγούστου σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών, στην Ηλεία.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Βίντεο από τη φωτιά στην Ηλεία:
Περί της 18:00 οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν. Ειδικότερα, επιχειρούν 87 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων της 18ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων και 23 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Στιγμιότυπο από τη φωτιά στην Ηλεία
Από αέρος πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από δώδεκα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας:
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στη Μέλισσα Λεχαινών Ηλείας και επιχειρούν 87 #πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 18ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 12 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Συνδρομή από μηχανήματα…
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, με στόχο να αποφευχθεί η εξάπλωσή της προς κατοικημένες περιοχές.
Μάλιστα, λίγο μετά τις 15:00 στάλθηκε μήνυμα από το «112» από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της περιοχής.
«Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Κοττέικα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας