Δύο χρυσά με… άρωμα Κρήτης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθώνιας Κολύμβησης παίδων-εφήβων (pics)
Ο Κωνσταντίνος Χουρδάκης και ο Νίκος Κακουλάκης ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθώνιας Κολύμβησης παίδων-εφήβων.
Το πρώτο χρυσό ανήκει στον Κωνσταντή Χουρδάκη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 7,5 χλμ των εφήβων στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μαραθώνιας Κολύμβησης, στην πόλη Σετούμπαλ στην Πορτογαλία.
Πέρυσι στη Βιέννη ο 16χρονος πρωταθλητής μας (είχε γενέθλια στις 3 Ιουνίου) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5000μ Παίδων. Φέτος άλλαξε κατηγορία, ήταν από τους μικρότερους ηλικιακά ανάμεσα στους 34 που ξεκίνησαν αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Απέναντι σε μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αντιπάλους, πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό τελευταίο χιλιόμετρο, έδωσε συγκλονιστικό αγώνα με τον Λεβ Σπανόπουλο και τον κέρδισε στη χεριά: 1:28:29.24 ο Έλληνας, 1:28:29.52 ο Σπανόπουλο (Ρώσος που συμμετέχει ως «ουδέτερος» αθλητής). Τρίτος τερμάτισε ο Σίγκμοντ Πίτλικ (Ουγγαρία) με 1:28:30.68.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ο Κωνσταντής είπε: «Ήταν η πιο δύσκολη κούρσα της ζωής μου. Σημείωσα βεβαίως την μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία μου. Τίποτα δεν ήταν δυνατόν να με σταματήσει από το χρυσό μετάλλιο. Ευχαριστώ πάνω από όλα την οικογένεια μου, τον προπονητή μου που αυτή τη χρονιά ήταν περισσότερο κοντά, όλη την αποστολή, το ιατρικό επιτελείο και τους χορηγούς που με στηρίζουν. Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτά που έχω πετύχει. Συνεχίζουμε πολύ δυνατά…».
Το δεύτερο χρυσό ήρθε από τον επίσης Κρητικό Νίκο Κακουλάκη, που μετά από συγκλονιστική εμφάνιση, κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα 5χλμ παίδων.
Τερμάτισε πρώτος και καλύτερος με χρόνο 54:11.16, πολύ μπροστά (+3,17 δευτερόλεπτα) από τον δεύτερο Καγιάν Καρανταγί από την Τουρκία (54:14.33.)
Mε αυτά η Ελλάδα έφτασε τα 8 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης εκ των οποίων τέσσερα χρυσά: το 2009 στο Πόρετς η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 3.000μ ομαδικό (Κ18) με Κ.Αραούζου, Α.Χρόνη, Ι.Παντελαντωνάκη ενώ πέρυσι ο Χουρδάκης ήταν 1ος στα 5.000μ στην κατηγορία παίδων.
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Νέα Μάκρη: Πυροβολισμοί κατά ΙΧ στη Λ. Μαραθώνος
- Νέα Αριστερά: Η υποτέλεια του Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξωτερική πολιτική
- Γαλλία: Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Κύπρο στα γαλλικά ΜΜΕ
- Κόκκινος συναγερμός και στη Φόρμουλα 1 λόγω Μέσης Ανατολής: Χάος στις πτήσεις πριν το αυστραλιανό γκραν πρι




